29 mei 2015

Voorkom tankpasfraude zoals bij de politie Midden-Nederland

Het Algemeen Dagblad meldde gisteren dat er vier mannen zijn opgepakt in verband met tankpasfraude bij de politie Midden-Nederland.

Met V.I.S. zijn dergelijke fraude praktijken simpel te voorkomen!

V.I.S. staat voor Vehicle Identification System, zo’n systeem stelt u in staat om binnen een gesloten brandstofmanagement systeem te werken. Via een chip op uw voertuig herkent het vulpistool uw voertuig en alleen dan kan er getankt worden.

Hiermee wordt er voorkomen dat er getankt wordt in andere voertuigen die niet tot uw wagenpark behoren. Daarnaast is er het gemak dat er geen tankpassen meer nodig zijn en er bij het pompstation geen betaalhandelingen uitgevoerd hoeven te worden. Neem voor meer informatie contact met ons op.


Medewerker stal tankpassen politie en liet vrienden tanken

Een 37-jarige man uit Rhenen heeft tankpassen van de politie Midden-Nederland gestolen en samen met vier andere mannen gebruikt om gratis te tanken. De man uit Rhenen, die werkte bij de facilitaire dienst van de politie, werd eerder deze maand aangehouden. Vandaag werd de laatste van vijf verdachten opgepakt.

De man zou ook allerlei andere spullen tijdens zijn werk bij de politie hebben gestolen. Die werden teruggevonden bij huiszoekingen bij de verdachten in Rhenen, Veenendaal en Uden.

In het onderzoek naar het misbruik van de tankpassen, werden behalve de medewerker in de loop van de laatste weken nog een 62-jarige man uit Rhenen, een 21-jarige man uit het Brabantse Uden en een 66-jarige man uit Veenendaal opgepakt. Vandaag werd de laatste verdachte, een 27-jarige man uit Rhenen, gearresteerd.

Alleen de eerste verdachte werkte bij de politie, de anderen gebruikten alleen de tankpassen. Voor hoeveel geld zij hebben getankt, is niet bekendgemaakt. De hoofdverdachte heeft anderhalve week vastgezeten en is daarna voorlopig op vrije voeten gesteld. De andere verdachten zijn na verhoor ook voorlopig vrijgelaten.” AD.nl


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10