[Header EasyDrive NL]

Rijstijlanalyse - CO2 reductie,
brandstofbesparing, minder schades

Hoe Easy zou het zijn als je deze zaken opgelost hebt?
  • Beter inzicht in je brandstofverbruik.
  • Aanzienlijke vermindering van brandstofkosten.
  • Je chauffeurs met onderbouwde data coachen op het rijgedrag.
  • Lagere ROB-Kosten (reparatie, onderhoud en banden).
  • Minder schades
  • CO2-uitstoot aantoonbaar verlagen.
  • Aan kunnen tonen dat je werkt aan duurzaamheid

Dit alles kun je bereiken met EasyDrive


Informatie aanvragen

[EasyDrive- Header foto NL]

 

Met EasyDrive ben je duurzaam op weg én reduceer je branstof-en onderhoudskosten.  

Brandstof- en onderhoudskosten vormen een aanzienlijk deel van de totale voertuigkosten, en beiden worden sterk beïnvloed door het rijgedrag. Natuurlijk wil je hierop besparen. Rietveld helpt je daarbij met onze EasyDrive oplossing. Met behulp van CAN-Bus data genereert deze module duidelijke rapportages over het brandstofverbruik en rijstijl. Het rijgedrag van jouw chauffeurs wordt geanalyseerd en beoordeeld aan de hand van klant- en voertuigspecifieke parameters, waarbij scores worden toegekend. Hiermee wordt een benchmark gecreëerd, waarbij indicatoren zoals het gebruik van cruisecontrol, snelheid, toerental, stationairtijd, acceleratie, deceleratie en uitrollen ('Coasting') worden meegenomen.

Ontdek de voordelen van EasyDrive:

Inzicht in brandstofverbruik
Met behulp van CAN-Bus data genereert EasyDrive duidelijke rapportages over het brandstofverbruik en de rijstijl van chauffeurs. Dit inzicht helpt bij het identificeren van mogelijkheden tot besparingen.

Vermindering van brandstofverbruik en -kosten
Door bewustwording van het rijgedrag van chauffeurs en het verstrekken van scores, stimuleert EasyDrive een efficiëntere rijstijl, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op brandstofkosten. Klanten melden een besparing van 8-12% in het eerste jaar.

Lagere ROB-kosten
Reparatie-, onderhouds- en bandenkosten (ROB-kosten) worden verminderd doordat verbeterd rijgedrag leidt tot minder slijtage en schade aan voertuigen.

CO2-uitstootvermindering
Door het verminderde brandstofverbruik draagt EasyDrive bij aan een aantoonbare verlaging van de CO2-uitstoot, wat past in duurzaamheidsinitiatieven.

Efficiëntie en coaching
De oplossing biedt geautomatiseerde inzichten in brandstofverbruik en rijgedrag, waardoor bedrijven efficiënter kunnen opereren. Bovendien kunnen chauffeurs positief gecoacht worden om hun rijgedrag te verbeteren.

Minder schadeafhandelingen
Verbeterd rijgedrag resulteert in minder ongevallen en schades, wat leidt tot lagere kosten en een hogere operationele efficiëntie.

Directe feedback
EasyDrive Plus biedt directe feedback aan chauffeurs via scores op de boordcomputer, waardoor ze hun rijstijl kunnen aanpassen.

Duurzaamheid
EasyDrive wordt gepositioneerd als een Lean & Green Solution, wat betekent dat het bijdraagt aan duurzaam transport en milieuvriendelijkheid.

Installatie en onderhoud
Rietveld zorgt voor de installatie en onderhoud van EasyDrive eventueel in combinatie met andere voertuigbeheeroplossingen.

Rietveld een betrouwbare partner 
Rietveld, als leverancier van voertuigmanagement en veiligheid sinds 1994 biedt persoonlijke service vanaf het advies tot de installatie en onderhoud.

EasyDrive is geschikt voor deze voertuigen en machines:

Vrachtwagen - Bestelauto - Touringcar - Personenauto

Conclusie | EasyDrive voor optimaliseren van rijgedrag chauffeurs, om brandstofkosten te besparen, schades te beperken en CO2-uitstoot te verminderen.

Al met al is EasyDrive een waardevolle tool voor verschillende soorten voertuigen, waaronder vrachtwagens, touringcars, bestelauto's, en meer. Het biedt bedrijven niet alleen kostenbesparingen, maar draagt ook bij aan milieudoelstellingen en verbeterde operationele efficiëntie. Klanten bevestigen de voordelen van EasyDrive als een betrouwbare oplossing voor rijstijlanalyse en brandstofbesparing.

Wil jij over brandstofreductie en rijstijlanalyse extra advies? 

Heel begrijpelijk. Samen komen we tot een ideale oplossing voor jouw persoonlijke wensen. Dat is de kracht van Rietveld. Maatwerk, persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen met altijd de Easy Mindset. 

Informatie aanvragen

 

Rietveld | Start with Easy!