Rietveld Foundation

Kansrijke initiatieven voor zelfredzaamheid

De Rietveld Foundation ondersteunt kansrijke initiatieven die zelfredzaamheid vergroten, met educatie als uitgangspunt, waardoor men leert op eigen benen te staan. Hierdoor kunnen mensen vervolgens zelf een bijdrage leveren aan een sterkere gemeenschap.

Kennis delen voor duurzame groei

Bij de Rietveld Foundation geloven we dat we met onze kennis een positieve impact kunnen hebben op bedrijven die een steuntje in de rug nodig hebben. Samen met andere organisaties zetten we ons in om de landbouw en economie in Uganda te stimuleren, met als doel het genereren van welvaart. We streven niet naar ad hoc oplossingen, maar werken met een visie en strategie om armoede te bestrijden en een stabiel inkomen te ontwikkelen. Een van onze projecten is het Kumi Hospital AgroPark, waarmee we uiteindelijk ondervoeding willen bestrijden, wat een van de grootste oorzaken van gezondheidsproblemen is.

Ontstaan van de stichting

De Rietveld Foundation is opgericht nadat wij werden benaderd door een NGO (Non Goverment Organization) voor gelddonaties. Deze hulporganisatie verwachtte jaarlijks een aanzienlijke bijdrage, maar wilde het geld besteden op plekken waar zij dachten dat dit nodig was. Rietveld kon zich hier niet in vinden en vond een meer effectieve, directe manier.

Erkend goed doel met ANBI-Keurmerk

Sinds 2017 heeft de Rietveld Foundation een ANBI-status en is daarmee door de Nederlandse Belastingdienst erkend als goed doel. Dit betekent dat wij functioneren zonder overheadkosten. Elke cent van de bijdragen die we ontvangen, wordt dan ook volledig geïnvesteerd in onze projecten.

 


Wil je hierover meer weten?

Dat stellen we erg op prijs! Bezoek onze website van de Rietveld Foundation en ontdek hoe wij ons inzetten voor maatschappelijk ondernemen. 

Ga naar website van de Rietveld Foundation