[Header EasyTacho NL]

Tachograaf én chauffeurspas automatisch in de cloud uitlezen met EasyTacho

 

Hoe Easy zou het zijn als je deze zaken opgelost hebt?
  • Nooit meer per ongeluk vergeten om de tachograaf en de chauffeurspas uit te lezen.
  • Geen gedoe meer met het handmatig uitlezen en archiveren van data, zodat administratie een stuk eenvoudiger wordt. 
  • Tijd besparen door geen handmatige uitlezing van tachografen meer te moeten doen.
  • Geen noodzaak meer om vrachtwagens en chauffeurs terug te halen, wat planning veel gemakkelijker maakt. 
  • Voorkom boetes tot wel duizenden euro's door tijdig en volledige tachodata ter beschikking te hebben.
  • Realtime inzicht te hebben in de beschikbare rij-uren van de chauffeurs.

Dit alles kun je bereiken met EasyTacho van Rietveld.


Informatie aanvragen 

[EasyTacho - Header foto NL]

 

Bekijk EasyTacho animaties

Automatisch naleven van de Europese rijtijdenwet met EasyTacho

Met EasyTacho is het mogelijk om de digitale tachograaf uit te lezen op afstand. Het is een ideale oplossing voor grotere transportorganisaties met een uitgebreid wagenpark, maar ook voor kleine transportondernemingen en charters waarbij het tijdrovend is om de chauffeurs en vrachtwagens terug te halen voor handmatige downloads.

EasyTacho biedt de volgende voordelen:

Efficiëntie en tijdsbesparing:
Door het automatisch uitlezen en archiveren van tachograafdata worden handmatige administratieve taken geëlimineerd. Dit bespaart jou niet alleen tijd, maar ook geld door het vermijden van de kosten die gepaard gaan met het terughalen van voertuigen en chauffeurs voor handmatige downloads.

Realtime inzicht:
Transportplanners hebben in realtime toegang tot alle rij- en rusttijden van chauffeurs in de backoffice. Dit maakt efficiëntere planning mogelijk en helpt bij het voorkomen van overtredingen.

Automatische downloads:
EasyTacho voert automatische downloads uit van zowel de tachograaf als de chauffeurskaarten. Dit zorgt ervoor dat de data altijd up-to-date is en de wettelijk vereiste archivering van minimaal 24 maanden wordt nageleefd.

Overzichtelijk dashboard:
De oplossing biedt een overzichtelijk dashboard met de tacho status en eventuele overtredingen. Het toont ook de actuele positie en het rijtijden budget van chauffeurs en voertuigen. Dreigende overtredingen worden automatisch gemeld, waardoor snelle actie kan worden ondernomen.

Managementrapportages:
EasyTacho biedt gedetailleerde rapportages over overtredingen, zoals te lang doorrijden, te korte pauzes, en het niet naleven van weekendrust. Dit helpt bij het aanspreken van chauffeurs en het voorkomen van herhaling.

Communicatie en coaching:
Overzichtelijke rapportages ondersteunt effectieve communicatie en coaching met chauffeurs om het tachograafgebruik te verbeteren.

Europese rijtijdenwet naleven:
EasyTacho zorgt ervoor dat je als transportorganisatie voldoet aan de Europese rijtijdenwet, wat juridische complicaties en boetes voorkomt. Informatie Overheid Rij-en rusttijden De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) is verantwoordelijk voor de handhaving van de rij- en rusttijden. Ook hier kun je terecht met vragen of om een melding te doen. Informatie Overheid ILT Inspectie Leefomgeving en Transport. Meer informatie over (digitale) controle op de naleving. Klik hier.

Kostenbesparing:
Door het automatiseren van het uitlezen bespaar je veel tijd en tijd is geld. Door het voorkomen van overtredingen en boetes resulteert EasyTacho in kostenbesparingen. 

Integratie met Efficio boordcomputer:
De integratie met de Efficio boordcomputer van Rietveld biedt een naadloze en uitgebreide oplossing voor efficiënt voertuigbeheer.

Betrouwbare partner:
Rietveld, als leverancier van voertuigmanagement en veiligheid sinds 1994, biedt persoonlijke service vanaf het advies tot de installatie en onderhoud.

EasyTacho is geschikt voor deze voertuigen en machines:

De tachograaf is verplicht gesteld voor voertuigen met een Toegestane Maximum Massa (TMM) van 3500 kg of meer, inclusief eventuele aanhangers of opleggers. De TMM-informatie is te vinden op het kentekenbewijs van de voertuigen. 

Touringcar - Vrachtwagen

Conclusie | EasyTacho voor automatisch uitlezen van de tachograaf.

Met EasyTacho lees je, eenvoudig en automatisch op afstand, de digitale tachograaf en de chauffeurskaarten uit van je complete vloot. Op ieder gewenst moment kun je via het internet deze gegevens downloaden. De chauffeur hoeft hiervoor geen handelingen te verrichten of zijn reis te onderbreken. Het uitlezen kan tijdens het rijden. Op deze manier voldoe je altijd aan de Europese wetgeving van het rijtijdenbesluit.

Wil je extra uitleg over EasyTacho en het automatisch uitlezen van jouw tachograven en chauffeurspassen?

Heel begrijpelijk. Samen komen we tot een ideale oplossing voor jouw persoonlijke wensen. Dat is de kracht van Rietveld. Maatwerk, persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen met altijd de Easy Mindset. 

Ja, ik wil meer informatie van de EasyTacho productspecialist

 

Rietveld | Start with Easy!