Van Vulpen realiseert 8% reductie in brandstofverbruik met EasyDrive

Van Vulpen B.V., een aannemer gespecialiseerd in de aanleg van kabels en leidingen, heeft binnen een half jaar al een indrukwekkende brandstofbesparing van 8% weten te realiseren dankzij het gebruik van EasyDrive. Het bedrijf uit Gorinchem heeft meer dan 100 grote machines en zo'n 160 voertuigen, waarvan het merendeel bestelbussen zijn. Met een jaarlijks brandstofverbruik van minimaal een miljoen liter, zorgt Van Vulpen ook voor de nodige CO2-uitstoot.

"Met EasyDrive hebben wij al een brandstofbesparing van 8% gerealiseerd."

Erik Rebergen, directielid van Van Vulpen, legt uit dat de markt hen dwingt om duurzaam te ondernemen. Overheids- en nutsinstellingen willen namelijk alleen samenwerken met partijen die serieus invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en dit ook kunnen aantonen. Als één van de meest vooruitstrevende bedrijven in hun branche is Van Vulpen altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om hun processen te verbeteren.

Na een succesvolle pilot met 6 voertuigen was Van Vulpen overtuigd van het besparingseffect van EasyDrive. Dit systeem geeft chauffeurs via een scherm in het voertuig een scorebeoordeling van hun rijstijl en stimuleert hen zo om zuiniger te rijden. Rebergen benadrukt dat zij bewust niet hebben gekozen voor technisch beperkende maatregelen, zoals toeren- of snelheidsbegrenzers. In plaats daarvan doen ze een beroep op de verantwoordelijkheid van hun medewerkers om de besparingsdoelstelling te halen. EasyDrive laat de bestuurders precies zien wat de consequenties zijn van hun rijgedrag en hoe dit van invloed is op de CO2-uitstoot.

Van Vulpen is in januari 2014 al begonnen met het inbouwen van EasyDrive en haalde binnen een half jaar al geweldige resultaten met een reductie in brandstofverbruik van 8%. Het bedrijf verwachtte zelfs dat het beoogde doel van 10 tot 12% brandstofbesparing (en dus CO2-vermindering) al binnen het eerste jaar zal worden bereikt.

Naast EasyDrive maakt Van Vulpen ook gebruik van andere producten van Rietveld B.V., zoals de Efficio Boordcomputer. Daarnaast is het machinepark uitgerust met EasyTrack, waardoor het bedrijf volledig inzicht heeft in de operationele processen.

Over Van Vulpen

Van Vulpen is als multidisciplinaire en innovatieve aannemer uw dienstverlener in het slagvaardig aanleggen en onderhouden van infrastructurele netwerken voor het transport en de distributie van energie, water, gas, warmte, verlichting, data- en telecomverkeer.

Gevestigd in: Gorinchem, Zuid-Holland
Branche: Bouwindustrie
Aantal werknemers: 200