Rietveld Blogs

[Camera's op funderingsmachine]
Camera's op funderingsmachine

Nieuw: 360° Camerasysteem op funderingsmachine

Gebr. Van 't Hek en Rietveld hebben samengewerkt om een 360° camerasysteem voor funderingsmachines te ontwikkelen. Dit systeem biedt de machinist volledig zicht vanuit de cabine, wat zorgt voor verbeterde veiligheid, efficiëntie en arbeidsomstandigheden.

Lees meer

[rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit]
rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

Rapportageverplichting personenmobiliteit

Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit. Alles wat je moet weten over deze verplichting die de Rijksoverheid op 1 juni 2024 laat ingaan. Lees hoe wij jou op onze easy manier hiermee helpen.

Lees meer

[Extra zicht voor exceptioneel transport]
Extra zicht voor exceptioneel transport

Extra zicht voor exceptioneel transport

Kennisartikel: Optimaliseer de ladingbeveiliging bij exceptioneel transport: Ontdek hoe draadloze camera's het zicht van chauffeurs verbeteren

Lees meer

[Dode hoek binnen de bebouwde kom]
Dode hoek binnen de bebouwde kom

Dode hoek binnen de bebouwde kom

Wanneer je wagenpark veel bij klanten in (binnen)steden moet zijn, dan komen situaties met een dode hoek regelmatig voor. Bij rotondes, kruispunten en zijstraten stellen medeweggebruikers zich makkelijk op in deze dode hoek waar bestuurders van vrachtwagens of bestelauto’s geen zicht op hebben. Of er liggen obstakels op de plaatsen waar je voertuigen moeten parkeren om klanten te beleveren. Hoe voorkom je ongelukken met fietsers of schades aan het wagenpark door obstakels? We vertellen je er in dit kennisartikel graag meer over.

Lees meer

[Wat is het verschil tussen een LED-, xenon- en halogeen werklamp]
Wat is het verschil tussen een LED-, xenon- en halogeen werklamp

Wat is het verschil tussen een LED-, xenon- en halogeen werklamp?

Het is de laatste jaren erg snel gegaan met de ontwikkeling van werklampen. Waar halogeenlampen heel lang de standaard waren, is dat tegenwoordig wel anders. Die verandering begon met de ontwikkeling van HID (of xenon) werklampen.

Lees meer

[Nieuwe-machine-aanschaffen-gun-jezelf-premium-werkverlichting]
Nieuwe-machine-aanschaffen-gun-jezelf-premium-werkverlichting

Nieuwe machine aanschaffen: Gun jezelf premium werkverlichting

Het aanschaffen van een nieuwe machine doe je niet zomaar. Tijdens het aankoopproces is het dan ook belangrijk om goed na te denken over de werkzaamheden die je met de machine wilt gaan uitvoeren.

Lees meer

[Meer rendement uit je wagenparkbeheer (Blog)]
Meer rendement uit je wagenparkbeheer (Blog)

Meer rendement uit je wagenparkbeheer? Deze 5 praktische tips helpen je verder.

Jaarlijks rijden ruim 1 miljoen vrachtwagens en bestelwagens meer dan 24 miljard kilometer op het Nederlandse wegennet. Met deze afstanden wil je als fleetmanager zorgen dat je personeel op een veilige, efficiënte en duurzame manier hun routes rijden. Daarnaast wil je voorkomen dat ...

Lees meer

[Kijkhoek achteruitrijcamera: groot of juist klein]
Kijkhoek achteruitrijcamera: groot of juist klein

Kijkhoek achteruitrijcamera: groot of juist klein?

Bij het kiezen van de juiste achteruitrijcamera is de kijkhoek één van de belangrijkste eigenschappen om rekening mee te houden. Maar hoe weet je nu welke kijkhoek het meest geschikt is voor jouw voertuig en situatie?

Lees meer

[Je wagenpark van 2G naar 4G]
Je wagenpark van 2G naar 4G

Bereid je voor op de stopzetting van het 2G netwerk

De stopzetting van het 2G netwerk door telecomproviders komt dichterbij. De meeste providers zullen dit netwerk vanaf medio 2025 niet meer ondersteunen. Dit heeft gevolgen voor verschillende apparaten met een 2G modem, waaronder misschien ook jouw GPS fleetmanagement units.

Lees meer

[Rijtijdenbudget van chauffeur ook zichtbaar in EasyTrack]
Rijtijdenbudget van chauffeur ook zichtbaar in EasyTrack

Rijtijdenbudget van chauffeur ook zichtbaar in EasyTrack

Product artikel: Werk efficiënter doormiddel van EasyTacho data tonen in EasyTrack. Hierdoor heb je alle informatie die je nodig hebt om efficiënt mogelijk te plannen op één plek.

Lees meer