SmartVue DobliCam Abbiegeassistent

SmartVue DobliCam Abbiegeassistent

SmartVue DobliCam voldoet aan vereisten Abbiegeassistent

Enige tijd geleden is het Duitse ABE-certificaat toegekend aan SmartVue DobliCam. Hiermee voldoet het officieel aan de vereisten die worden gesteld rondom de Abbiegeassistent voor LZV’s in Duitsland.

Deze regelgeving schrijft voor dat LZV’s die in Duitsland rijden moeten zijn uitgerust met een waarschuwingssysteem voor de dode hoek. Het systeem moet de chauffeur waarschuwen wanner een andere verkeersdeelnemer, zoals een fietser, zich in de dode hoek bevindt.

Voor nieuwe LZV’s geldt de verplichting al sinds 1 juli 2020. Voor bestaande LZV’s gaat de verplichting om aan het reglement te voldoen op 1 juli 2022 in.
 

Camera en detectie in één:

SmartVue DobliCam is een camera en detectiesysteem in één. Het voorziet de chauffeur niet alleen van zicht op de dode hoek, maar geeft ook een waarschuwingssignaal wanneer er een fietser, voetganger of ander obstakel in de dode hoek zit.

Behalve dat SmartVue DobliCam voldoet aan de vereisen voor de Abbiegeassistent, is het systeem ook goedgekeurd voor onder andere de DVS-regelgeving die sinds 1 maart geldt in Groot-London.

 

Kennismakingsafspraak maken   Direct naar de webshop

 

Meer info over EasyView & EasyDetect

 

Gepubliceerd op: 06 februari | Terug