Rietveld wint pitch innovatiemiddag: 'Voorkoming van aanrijdgevaar op de bouwplaats'

Rietveld wint pitch innovatiemiddag: 'Voorkoming van aanrijdgevaar op de bouwplaats'

Heijmans, Dura Vermeer en Millenaar & Van Schaik Transport riepen de infrasector op om hun vernieuwende ideeën te pitchen ter voorkoming van aanrijdgevaar op de bouwplaats. Het doel is om nieuwe oplossingen te vinden om aanrijdgevaar te voorkomen en een veiliger, bouwend Nederland te creëren. 

Uit 33 ideeën zijn 8 kandidaten geselecteerd die op 27 maart de gelegenheid kregen de veiligheidsoplossingen te pitchen, waaronder Rietveld. Met trots kunnen we laten weten dat onze collega Dietger Engel, de pitch heeft gewonnen.

 

Rietveld's combinatieoplossing 

De combinatieoplossing van Rietveld bestaat uit EasyView en EasyDetect. Hiermee wordt een werkvak afgezet met redlines verlichting rondom het voertuig en een 360° 3D camerasysteem met radardetectie en AI-camera die de chauffeur tijdig waarschuwt voor obstakels en personen. Wanneer deze binnen vooraf bepaalde afstand van het voertuig komen, grijpt het systeem in en kan het ingesteld worden dat het voertuig automatisch afremt.

 

Initiatief innovatiemiddag voor aanrijdgevaar op bouwplaatsen

Heijmans, Dura Vermeer en Millenaar & Van Schaik Transport hebben een initiatief gelanceerd om innovatieve ideeën te verzamelen om aanrijdgevaar op bouwplaatsen te voorkomen. Het doel is om nieuwe oplossingen te vinden om een veiliger bouwproces in Nederland te creëren. Ideeën kunnen variëren van geavanceerde sensortechnologieën tot AI-gestuurde systemen en baanbrekende software.

Aanrijdgevaar tussen medewerkers en groot rijdend materieel is één van de vijf belangrijkste risico's in de infrasector. In 2019 is er beleid opgesteld om dit risico te verminderen, waarbij de focus lag op het scheiden van mensen en materieel, het voorkomen van achteruitrijden, het zorgen voor voldoende verlichting en het dragen van zichtbaarheidskleding. 

 

Persbericht Heijmans
 

Gepubliceerd op: 28 maart | Terug