‘Gegarandeerd binnen 24 uur de CMR bij je klant, met de documentscanner van Rietveld!’

Verbruggen Transport was op zoek naar een goed orderverwerkingssysteem gecombineerd met nauwkeurige locatiebepaling voor de voertuigen en wilde daarnaast ook verder digitaliseren en automatiseren op het gebied van verloning. Zij kozen voor onze Efficio2 boordcomputer gecombineerd met TMS-pakket EasyTrip en verloningsysteem EasyWatch van Rietveld.

Verbruggen Transport wilde een automatiseringsslag maken op het gebied van planning. ‘Voorheen werd er veelal gewerkt met Excel, waardoor het proces enigszins stroef verliep’, vertelt Rob Verbruggen. Daarom ging Verbruggen op zoek naar een orderverwerkingssysteem specifiek voor containervervoer. Een ander gebied waarop automatisering veel te betekenen kon hebben was de verloning. De uren werden handmatig in de computer verwerkt: een tijdrovende klus en ook weleens foutgevoelig. Ook daar lag een wens voor meer efficiency.

Gestart met pilot-traject
Na wat onderzoek in de markt viel de keuze op Rietveld in combinatie met EasyTrip, een automatiseringspartner van Rietveld. Rob Verbruggen: “Door te testen met drie vrachtwagens in de pilot, kregen we meer feeling met het systeem en wat het voor ons kan betekenen. De opstart was gedurende de vakantieperiode en verliep daardoor iets langzamer. Destijds hebben we tijdelijk een dubbele boekhouding bijgehouden, en we merkten dat onze chauffeurs heel snel met de boordcomputer overweg konden, waardoor de urenadministratie eigenlijk meteen veel minder arbeidsintensief werd.” Marieke den Haan vertelt: ‘Ik kon snel uit de voeten met EasyWatch, natuurlijk zijn er altijd dingen nieuw en anders, maar het is een heel intuïtief systeem. Het verwerken van de uren verloopt veel sneller doordat handmatige invoer op kantoor zo goed als verdwijnt.
Het ontcijferen van verschillende handschriften en optelfouten wordt zo verleden tijd.  Ik merk qua efficiency een duidelijk voordeel en het is een grote plus dat het systeem heel nauwkeurig de CAO-beroepsgoederenvervoer volgt; daar hoef je zelf vrijwel niets meer aan te doen.’

‘Waar we eerst 3 dagen nodig hadden voor het verwerken van de uren, lukt dat nu met EasyWatch binnen één dag.’ aldus Marieke den Haan

Direct inzicht in de status van de orders
Ook de koppeling met EasyTrip maakt een groot verschil in de dagelijkse praktijk. Er is realtime inzicht in de gegevens, zoals de hoeveelheid en het gewicht van de lading, maar ook exacte aankomst- en vertrektijden. Al die gegevens koppelen we terug naar onze klanten en die worden daar heel blij van. Daarnaast werken we ook met de documentscanners van Rietveld. Veel goederen die wij vervoeren gaan naar Rusland en daar is papierwerk nog van groot belang. Doordat wij direct na het lossen de CMR kunnen scannen en mailen naar Rusland, is er direct bewijs van het lossen. Daarmee maken wij het verschil  ten opzichte van onze concurrent. Wij kunnen garanderen dat de klant binnen 24 uur de CMR ontvangt. En natuurlijk is het ook weer een stap in de goede richting om zoveel mogelijk papierloos te gaan werken.

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10

“Door te testen met drie vrachtwagens in de pilot, kregen we meer feeling met het systeem en wat het voor ons kan betekenen.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10