'Door EasyDrive gaat het gesprek met onze chauffeurs meer over rijgedrag dan over verbruik.'

Sinds 2007 is Sipma Transport tevreden klant van Rietveld, toen met de eerste editie van de Efficio boordcomputer. Nu meer dan twaalf jaar later heeft Sipma Transport de Efficio3 boordcomputer gecombineerd met rijstijlanalyse-pakket EasyDrive en verloningspakket EasyWatch. Toch ontdekt Agnes Sipma nog regelmatig nieuwe functies in de systemen van Rietveld.

Gemakkelijk en nauwkeurig de salarisadministratie bijhouden

'Alweer ruim een jaar geleden zijn we gaan kijken naar de verloning.' vertelt Agnes Sipma. ‘Salarissen moeten gewoon kloppen, daar wil je geen gedoe over. Wij werkten altijd nog met urenstaatjes, die we aan de hand van de Efficio3 boordcomputer controleerden. Het grote verschil met EasyWatch is dat we nu alles op de minuut nauwkeurig hebben en ook dat we gemakkelijker dagelijkse controle uitvoeren om de gegevens compleet te maken. Dat scheelt achteraf een hoop werk. Door een slimme koppeling met ons salarissysteem worden de gegevens direct ingelezen.'

'Ik ben erg blij met de functies van EasyWatch, hierdoor controleren we dagelijks de ritten en blijft de administratie overzichtelijk.' vertelt Agnes Sipma.

Brandstofverbruik verminderen

Brandstofverbruik blijft een belangrijk aandachtspunt voor transportbedrijven, dus ook voor Sipma Transport, maar met EasyDrive gaat het gesprek meer over rijgedrag dan over verbruik. Iedere rit en lading is anders, maar je hebt als chauffeur ook invloed op het verbruik. EasyDrive vertaalt een aantal indicatoren naar een rapportcijfer en dat vinden onze chauffeurs erg interessant. Op die manier zetten we ze aan het denken en weten ze ook waar ze op moeten letten (op welk gebied ze lager scoren). Door het gesprek aan te gaan met onze chauffeurs zijn ze meer bewust van de eigen invloed op het brandstofverbruik en het positief beïnvloeden van het rapportcijfer.

'Brandstofverbruik beïnvloed je door met je chauffeurs het gesprek aan te gaan. EasyDrive geeft ons door een goed handvat voor, zonder dat we zelf veel administratieve handelingen hoeven te verrichten. Zo kunnen we die tijd gebruiken voor de gesprekken met chauffeurs.'

Over de samenwerking met Rietveld

Het contact met Rietveld verloopt altijd heel persoonlijk, of het nu met de accountmanager of projectmanager, we krijgen altijd goede uitleg. Ook de helpdesk weet goed raad met onze vragen.

 

Voor de toekomst

Voor de toekomst kijken we naar het automatiseren van het uitlezen van de tachograaf. Omdat hier ook veel tijd in gaat zitten zou het fijn zijn om dit te automatiseren. Maar voorlopig focussen we ons op EasyWatch en EasyDrive.

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10

“Ik ben erg blij met de functies van EasyWatch, hierdoor controleren we dagelijks de ritten en blijft de administratie overzichtelijk.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10