PAX Bouw- en industrieservice

“Met EasyDrive hebben wij inzicht in ons brandstofverbruik en dat is de beste start om te gaan besparen.”

Het wagenpark van Pax Bouw- en Industrieservice Heerenveen was uitgerust met voertuigvolgsystemen, maar in 2012 werden deze systemen niet langer meer ondersteund door de leverancier en moest Pax op zoek naar een andere oplossing.

Wat is uw ervaring met de oplossingen en producten van Rietveld?

  • Beter inzicht in waar onze voertuigen zijn
  • Nauwkeurige informatie geven over levertijden en wachttijden
  • Minder administratie

“Wij hadden inmiddels al het TMS-systeem Transpas geïmplementeerd en wij waren op zoek naar een fleetmanagement systeem wat hier goed bij aan zou sluiten en zo kwamen wij uit bij Rietveld. In eerste instantie heeft Rietveld ervoor gezorgd dat er snel track- en tracesystemen in onze voertuigen geïnstalleerd werden zodat tijdig een andere oplossing hadden. Door het volgen van een inbouwtraining konden wij zelf de inbouw verzorgen en dit heeft de stilstand tot een minimum beperkt. In mei 2012 zijn we met drie voertuigen proef gaan draaien voor EasyTrack Optima en naar alle tevredenheid hebben wij hierna alle 25 voertuigen van Pax hiermee uitgerust.” Aldus Marco Veldman.

“Door het gebruik van EasyTrack zie ik verbeteringen op verschillende vlakken. Zo hebben wij nu beter inzicht in waar onze voertuigen zijn en kunnen we onze klanten meer nauwkeurige informatie geven over levertijden en wachttijden. Voor onze chauf-feurs scheelt het gebruik van de boordcomputers met de koppeling naar Transpas veel papierwerk, dit is niet alleen fijner voor de chauffeurs maar ook voor de backoffice. De kans op fouten wordt daardoor namelijk aanzienlijk verminderd. Daarnaast werken wij met de automatische verloning via Logicway, wat resulteert in minder administratie en een betere controle op de urenverwerking. Ook op de planning is een duidelijk verschil merkbaar; de planners hebben meer inzicht in welke opdrachten er nog openstaan en kunnen hierdoor sneller reageren, onder andere door nieuwe opdrachten digitaal naar de betreffende boordcomputers te sturen.”

 

“Rietveld brengt onze dienstverlening op een hoger niveau door EasyTrack en EasyDrive.”

 

Inzicht in brandstofverbruik met EasyDrive
In de zomer van 2013 is in bijna alle voertuigen van PAX Bouw- en Industrieservice EasyDrive geïnstalleerd. “Met EasyDrive hebben wij de mogelijkheid om expliciet te gaan monitoren op het brandstofverbruik van ons wagenpark. We maken gebruik van chauffeur gebonden tankpassen, hetgeen niets zegt over het verbruik van de voertuigen. Nu hebben wij volledig inzicht in het verbruik van de voertuigen, voertuigtypen en chauffeurs. Hiermee kunnen wij de chauffeurs aansturen op hun rijgedrag, en verwachten wij in 2014 aanzienlijk brandstof te gaan besparen.”

OVER PAX

Gevestigd in: Heerenveen
Opgericht in: 1923
Branche: Bouw- en Industrie
Grootte wagenpark: 25 voertuigen

Maakt gebruik van:

PAX Bouw- en Industrieservice BV biedt een totaaloplossing voor (ver)plaatsingsuitdagingen. Van klein en kritisch tot groot en zwaar. Zowel nationaal als internationaal.

Of het nu gaat om het transport van een 25 meter lange opslagtank of de complete verplaatsing en montage van een machinelijn. PAX vertaalt wensen in concrete oplossingen. Dankzij volledige controle over de logistieke projecten worden hoge kwaliteitseisen behaald.