“Met EasyDrive hebben wij inzicht in ons brandstofverbruik en dat is de beste start om te gaan besparen.”

Het wagenpark van Pax Bouw- en Industrieservice Heerenveen was uitgerust met voertuigvolgsystemen, maar helaas werden deze systemen niet langer meer ondersteund door de leverancier en moest Pax op zoek naar een andere oplossing.

Wat is uw ervaring met de oplossingen en producten van Rietveld?

“Wij hadden inmiddels al het TMS-systeem Transpas geïmplementeerd en wij waren op zoek naar een fleetmanagement systeem wat hier goed bij aan zou sluiten en zo kwamen wij uit bij Rietveld. In eerste instantie heeft Rietveld ervoor gezorgd dat er snel track- en tracesystemen in onze voertuigen geïnstalleerd werden zodat tijdig een andere oplossing hadden. Door het volgen van een inbouwtraining konden wij zelf de inbouw verzorgen en dit heeft de stilstand tot een minimum beperkt. “In mei zijn we met drie voertuigen proef gaan draaien voor EasyTrack en naar alle tevredenheid hebben wij hierna alle 25 voertuigen van Pax hiermee uitgerust”, aldus Marco Veldman.

“Door het gebruik van EasyTrack zie ik verbeteringen op verschillende vlakken. Zo hebben wij nu beter inzicht in waar onze voertuigen zijn en kunnen we onze klanten meer nauwkeurige informatie geven over levertijden en wachttijden. Voor onze chauffeurs scheelt het gebruik van de boordcomputers met de koppeling naar Transpas veel papierwerk, dit is niet alleen fijner voor de chauffeurs maar ook voor de backoffice. De kans op fouten wordt daardoor namelijk aanzienlijk verminderd. Daarnaast werken wij met de automatische verloning via Logicway, wat resulteert in minder administratie en een betere controle op de urenverwerking. Ook op de planning is een duidelijk verschil merkbaar; Onze planners hebben meer inzicht in welke opdrachten er nog openstaan en kunnen hierdoor sneller reageren, onder andere door nieuwe opdrachten digitaal naar de betreffende boordcomputers te sturen.”

“Rietveld brengt onze dienstverlening op een hoger niveau door EasyTrack en EasyDrive.”

Inzicht in brandstofverbruik met EasyDrive
Een jaar na de start met EasyTrack is in bijna alle voertuigen van PAX Bouw- en Industrieservice EasyDrive geïnstalleerd. “Met EasyDrive hebben wij de mogelijkheid om expliciet te gaan monitoren op het brandstofverbruik van ons wagenpark. We maken gebruik van chauffeur-gebonden tankpassen, hetgeen niets zegt over het verbruik van de voertuigen. Nu hebben wij volledig inzicht in het verbruik van de voertuigen, voertuigtypen en chauffeurs. Hiermee kunnen wij de chauffeurs aansturen op hun rijgedrag, en verwachten wij in 2014 aanzienlijk brandstof te gaan besparen.”

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10

“Met EasyDrive hebben wij de mogelijkheid om expliciet te gaan monitoren op het brandstofverbruik van ons wagenpark.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10