De gemeente Tilburg beheert nu ook zijn elektrische scooter in EasyTrack’

Na het wagenpark, is nu ook de eerste scooter van de gemeente Tilburg uitgerust met EasyTrack. Dat maakt het werk van Huub Peeters wel zo makkelijk; “Doordat ik alle voertuigen uit het wagenpark verzameld in één overzicht heb, weet ik direct waar de voertuigen zijn.” Vanaf nu worden alle nieuwe scooters ook voorzien van het EasyTrack ritregistratiesysteem van Rietveld. Alle voertuigen zijn ook uitgerust met de Remote Service Monitor van Rietveld. Dit handige systeem geeft een automatische melding wanneer een voertuig onderhoud of een keuring nodig heeft.

Wagenparkbeheerder, Huub Peeters, van de Gemeente Tilburg was op zoek naar een RitRegistratieSysteem, waarmee hij altijd inzicht had in de meest recente voertuiggegevens en zijn werkprocessen verder kon digitaliseren.

“Als enige wagenparkbeheerder op een wagenpark van zo’n 80 auto’s is het een flinke klus om alle voertuiggegevens te verzamelen en ervoor te zorgen dat alle voertuigen tijdig gekeurd worden, voor onderhoud naar de garage gaan en alle zaken daaromheen. Gelukkig is dit nu verleden tijd dankzij de Remote Service Monitor van Rietveld. Doordat alle voertuigen zijn gekoppeld in EasyTrack en ook zijn toegevoegd aan de Remote Service Monitor (RSM), zijn alle voertuiggegevens automatisch bekend en geeft het RSM-systeem zelf aan wanneer een auto bijvoorbeeld onderhoud, een apk-keuring of nieuwe banden nodig heeft.” aldus Huub Peeters.

De voordelen voor Gemeente Tilburg:

  • Realtime inzicht in alle voertuiggegevens
  • Altijd op tijd met onderhoud en apk-keuringen
  • Sneller schakelen met de leasemaatschappij
  • Ritregistratie volgens de eisen van de Belastingdienst
  • Alle soorten voertuigen in één gemakkelijk overzicht

Slimmer onderhoud inplannen
De leasemaatschappij waarmee Gemeente Tilburg samenwerkt, heeft ook de mogelijkheid om in te loggen op de Remote Service Monitor. Ze kunnen geen aanpassingen doen in het systeem, maar hebben wel inzicht in de voertuiggegevens, zoals de kilometerstand en op welke datum onderhoud of een apk-keuring nodig is. Door een slimme koppeling tussen de Remote Service Monitor en hun eigen softwarepakket worden alle voertuiggegevens ook steeds verder gesynchroniseerd. Dit scheelt een hoop administratieve handelingen vergeleken met de oude situatie. Hiervoor als de leasemaatschappij een kilometerstand nodig had, belden ze Huub, die belde de bestuurder van de auto, en die moest een foto maken van de kilometerteller en doorsturen. De RSM-Module maakt al die handelingen overbodig.

Ritregistratie voor de Belastingdienst
Als Gemeente heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie en daarom houden we een kilometeradministratie bij van alle gereden zakelijke kilometers. Door het gebruik van EasyTrack wordt dit gemakkelijker en behoud Gemeente Tilburg het overzicht.

Scooters en andere voertuigen
Als organisatie willen we zoveel mogelijk meewerken en meedenken in innovatieve oplossingen, vandaar ook onze pilot met de eerste scooter, die we nu verder gaan uitrollen. Verder willen we inzetten op duurzaam transport, waar mogelijk geven we de voorkeur aan gebruik van openbaar vervoer of de fiets. Ook in elektrische auto’s willen we verder investeren. ‘Voor mij als wagenparkbeheerder is het belangrijk om te weten waar alle voertuigen zich bevinden’, aldus Huub Peters. ‘Bij voorkeur wil ik dan ook al mijn voertuigen in één systeem, zodat ik niet onnodig tijd verlies met het schakelen tussen allerlei softwareprogramma’s.

Waarom gekozen voor een RitRegistratieSysteem van Rietveld?
‘Nadat de beslissing was gemaakt om te investeren in een RitRegistratieSysteem, heb ik eerst algemeen onderzoek gedaan in de markt’, vertelt Huub. Dat bleek z’n brede markt dat hij eerst navraag deed bij andere gemeentes en via de Gemeente Breda over EasyTrack van Rietveld hoorde. Daarna volgde een pilot-fase waarin met diverse partijen werd getest, waarna Rietveld als beste uit de bus kwam. Bij EasyTrack werkt alles vloeiend en kun je gemakkelijk schakelen tussen de verschillende functies. Daarbij nog de snelle realisatie van de koppeling tussen de Remote Service Monitor en de software van onze leasemaatschappij, maakte het plaatje helemaal compleet.

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10

“Doordat ik alle voertuigen uit het wagenpark verzameld in één overzicht heb, weet ik direct waar de voertuigen zijn.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10