“Door snellere afhandeling van meldingen uit de wijk hebben wij EasyTrack al in een paar maanden terugverdiend.”

De ondernemingsraad van de Gemeente Breda heeft de doelstelling om de bedrijfsvoering van de Gemeente te verbeteren zonder aan de identiteit van haar medewerkers te komen, dit was ook de insteek bij het proces om een fleetmanagement systeem aan te schaffen.

 Vanuit het wagenparkbeheer kwam de suggestie om een dergelijk systeem te implementeren zodat zij beschikking zouden krijgen over completere managementgegevens, zoals het aantal gereden kilometers en de inzet van voertuigen. Daarnaast zou dit voor de Afvalservice een grote efficiency slag kunnen betekenen bij de bedrijfsprocessen.

“Via een gemeentelijk inkooptraject werd er een pilot gestart met 5 voertuigen waarop EasyTrack werd geïnstalleerd. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om onze 160 voertuigen uit te rusten met EasyTrack van Rietveld omdat deze de beste prijs/functionaliteit verhouding heeft. EasyTrack is een mooi, gebruiksvriendelijk en betaalbaar systeem.” Aldus Christ de Graaf, directie Beheer bij de Gemeente Breda.

“Het voordeel van dit systeem zien we vooral bij de Afvalservice, niet zozeer in het aantal kilometers dat we verminderen door een betere planning, maar vooral in de tijdswinst. Het belangrijkste voor een gemeente is namelijk de tevredenheid van de burger en de communicatie met de burger is daarin cruciaal. Elke dag ontvangen we klachten en meldingen en zo’n telefoontje kostte een teamleider voorheen een half uur aan uitzoekwerk. Nu kan hij snel in EasyTrack kijken en de burger binnen 2 minuten terugkoppeling geven en uitleggen dat het probleem niet bij de Gemeente lag of meteen excuses maken. Dit zorgt niet alleen voor tijdswinst maar ook voor een hogere tevredenheid omdat voor alle partijen de feiten op tafel liggen. Alleen hierdoor heeft EasyTrack zich al na een paar maanden terugverdiend.
Daarnaast streven we er naar om EasyTrack positief in te zetten. Het is niet bedoeld als bedreigend controle systeem maar als systeem om de processen te verbeteren zodat iedereen prettig kan werken. Er is niks geheimzinnigs aan en alles is transparant. Rietveld heeft bijvoorbeeld stickers geleverd voor in de voertuigen zodat alle chauffeurs zich ervan bewust zijn dat het management kan zien waar hij zich bevindt. Dit bewustzijn zorgt er automatisch al voor dat de medewerkers goede inzet tonen.”

“EasyTrack is geen bedreigend controlesysteem maar een positieve ondersteuning,
wij stimuleren goed gedrag van onze werknemers.”

Om EasyTrack optimaal in te zetten zijn er, in samenwerking met Rietveld, een aantal aanpassingen gedaan. Het web-based platform EasyTrack kan bijvoorbeeld volledig werken op de streng beveiligde gemeentelijke systemen. Daarnaast werkt Breda met Clickview en het productmanagement van Rietveld heeft met de ICT afdeling van de Gemeente samengewerkt om de koppeling hiermee te realiseren. Hierdoor zijn ook alle fleetmanagement gegevens in Clickview terug te vinden.

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10