De transportbranche staat nooit stil, maar met de huidige economische trends is het goed om continu te analyseren waar kansen liggen om winstmarges te verbeteren of om werkprocessen te optimaliseren. Daarom geven we je graag 5 tips om je wagenpark te optimaliseren.

  1. Bespaar op brandstofkosten

De huidige brandstofprijzen schieten alsmaar verder omhoog en breken record na record. Met slimme oplossingen zoals rijstijlassistentie van EasyDrive of GreenFlow for Trucks zorg je ervoor dat elke druppel telt. Zo bespaart je niet alleen op brandstof, maar profiteer je ook van besparing op voertuig- en onderhoudskosten, verminderde CO2-uitstoot, verminderde geluidsoverlast en creëer je een duurzamer imago.

  1.  Automatiseer de werkprocessen

Het automatiseren van werkprocessen kan je veel tijd en daardoor ook geld besparen. Kies bijvoorbeeld voor geautomatiseerde salarisvoorloop berekening volgens de CAO, het op afstand uitlezen van tachograaf en bestuurderspas of kies voor geïntegreerd ordermanagement met een directe koppeling van jouw TMS-pakket en de Efficio boordcomputer.

  1.  Realtime route-optimalisatie en efficiënter plannen

Beschik over geavanceerde file-informatie; naast snelwegen heb je met GARMIN Live Traffic ook in stedelijk gebied en op het platteland inzicht hierin. GARMIN Live Traffic informatie wordt elke minuut vernieuwd en is tot 10 meter nauwkeurig. Zo weet je zeker dat je jouw voertuigen zo efficiënt mogelijk inzet.

  1. Factureer sneller met de e-CMR

Rietveld biedt je de mogelijkheid om TransFollow te integreren in de Efficio3 Boordcomputer. Hiermee ervaar je de snelheid van de e-CMR verenigd met de gebruiksvriendelijkheid van onze boordcomputer. Door gebruik te maken van een digitale cmr kan jouw administratie sneller factureren, wat tot een aanzienlijke besparing kan leiden in de doorlooptijd van het facturatieproces. Ook raakt de cmr niet meer zoek, aangezien het document direct digitaal opgeslagen wordt. Wanneer je ervoor kiest om volledig papierloos te gaan werken met de e-cmr, weet je dat er uniform gewerkt wordt en ben je geen tijd meer kwijt met onleesbare handschriften. Natuurlijk is papierloos werken ook nog eens een stuk milieuvriendelijker.

  1. Maak gebruik van Camerasystemen voor optimaal zicht rondom jouw voertuigen

Met een 360 graden camerasysteem heeft de chauffeur meer overzicht en inzicht in de verkeerssituatie, wat als resultaat heeft dat er veiliger gereden wordt en ook voertuigschade wordt voorkomen. Een camerasysteem is gemakkelijk achteraf te installeren door onze experts.

Modulaire oplossingen

Met ruim 25 jaar ervaring met fleetmanagement weten we bij Rietveld wat een transportonderneming nodig heeft. Daarom werken we met modulaire oplossingen, zo heb je  de flexibiliteit van een partner die met je meegroeit - wanneer het jou uitkomt. En betaal je alleen voor de modules die je gebruikt.