9 juli 2018

Zo voorkom je (file)stress in het vakantieverkeer!

Vandaag begint de zomervakantie in Nederland en voordat je het weet sta je vol tussen het vakantieverkeer. Geen zin in al die drukte? Wij geven 6 tips om (file)stress te voorkomen!

Tip 1: Plan vooruit
Controleer voordat je vertrekt altijd het weer en verkeer. Als het druk is op de weg of er is een ongeval gemeld zorg dan voorextra speelruimte in de reistijd of een alternatieve route. Of maak gebruik van je navigatiesysteem om je door de files heen te loodsen.

Tip 2: Zorg voor comfort
Als je een lange rit gaat maken, zorg dan dat je in comfortabele kleding draagt en dat je een hapje en een drankje binnen handbereik hebt (wees wel voorzichtig met wat je meeneemt - hou je aandacht bij het rijden). Ga ook naar het toilet voor je vertrekt en zorg voor een afgekoelde cabine door even de airco te laten blazen voordat je wegrijd.

Tip 3: Blijf kalm
Het is gemakkelijk om aan je frustratie toe te geven en agressief te gaan rijden in het verkeer, maar helaas schiet je er niets mee op. Het zal de dingen niet sneller laten gaan en vergroot alleen maar de kansen om een botsing of ongeluk te krijgen. Blijf kalm en rustig en probeer niet te reageren op slecht rijgedrag van andere chauffeurs.

Tip 4: Zorg dat je iets te doen hebt!
Hou je ogen op de weg en je handen op het stuur, maar leid je gedachten af van de files en verkeersdrukte. Maak goede speellijsten voordat je weggaat of download een audioboek om naar te luisteren. Je kunt ook achter het stuur een nieuwe taal leren of handsfree een vriend te bellen en bij te praten.

Tip 5: Ga tanken voordat je vertrekt
Niets is vervelender dan in de file staan met een lege tank. Zorg dus voor voldoende brandstof en een beetje extra voor wanneer de reis nét iets anders verloopt dan gepland.

Tip 6: Hou je aan de verkeersregels
Volg altijd de geldende verkeersregels ook al doen andere chauffeurs dit niet, gebruik de richtingaanwijzers, ga niet bumperkleven en hou je aan de maximumsnelheid. Hiermee verminder je de kans op een ongeval of botsing in het drukke vakantieverkeer.

Meer tips van ons ontvangen? Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief:

     


    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10