Wordt 2020 voor u het jaar van papierloos werken?

Januari is de maand van goede voornemens. Voor veel ondernemers betekent dit minder tijd kwijt zijn aan het ontcijferen van onleesbare handschriften en het inscannen van documenten. Rietveld biedt vele oplossingen om uw werkprocessen te digitaliseren en papierloos werken mogelijk te maken, maar waarmee moet u beginnen en wat is het meest rendementvol? Graag helpen we u op weg, vraag daarom vandaag nog een persoonlijk gesprek aan! Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan hier de 7 voordelen van papierloos werken!

1. Het is efficiënt
Door papierloos te werken neemt de productiviteit toe, omdat je plaats- en tijdsonafhankelijk kunt werken. Zit je niet op je werkplek, maar ben je onderweg of juist thuis, dan nog is het mogelijk te werken omdat de documenten digitaal en op afstand beschikbaar zijn.

2. Minder foutgevoelig
Geautomatiseerde processen zorgen ervoor dat organisaties informatie/documenten kunnen verwerken, zonder tussenkomst van medewerkers. Fouten door menselijk handelen worden hierdoor voorkomen. Gegevensinvoer kan gestandaardiseerd, mobiel en realtime vanaf elke gewenste werkplek plaatsvinden. Hierdoor vindt de invoer eenduidig plaats en wordt voorkomen dat relevante gegevens vergeten worden.

3. Vermindert de doorlooptijd
Door het automatiseren van tijdrovende processen wordt de snelheid van het verwerken van documenten aanzienlijk verhoogd. Klantorders worden bijvoorbeeld direct verwerkt, waardoor ze sneller gefactureerd kunnen worden.

4. Vrachtbrieven en vervoersdocumenten zijn te allen tijde digitaal beschikbaar
Medewerkers hebben altijd een eenvoudig toegang tot de informatie die ze nodig hebben, vanaf elk apparaat en vanaf iedere locatie.

5. Verhoogt de veiligheid
Digitale gegevensverwerking zorgt ervoor dat de juiste informatie direct naar de desbetreffende, bevoegde medewerker gestuurd in een afgeschermde omgeving. Documenten worden veilig opgeslagen en de kans op het verliezen van documenten is vrijwel nihil.

6. Waarborgen van kwaliteit en transparantie
Door processen van het begin tot eind te automatiseren kan de kwaliteit en snelheid van de verwerking van informatie beter gewaarborgd worden en is er minder risico op blijvende reputatieschade door foutief menselijk handelen. Door een toegenomen transparantie door de hele onderneming en ook richting de klant kan er beter en sneller worden gemonitord en bijgestuurd.

7. Het is goed voor de natuur
Papierloos werken is duurzaam en draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiermee steunt u een beter milieu en draagt u bij aan Lean & Green ondernemerschap.

Zelf ook papierloos werken?

Rietveld biedt diverse oplossingen om ook voor uw onderneming papierloos werken te realiseren. Zo is onze Efficio3 boordcomputer uitgerust met fotocamera en sign-on-glass functie. En is het mogelijk om deze uit te breiden met een mobiele documentscanner of de e-cmr App van TransFollow.

De toekomst is digitaal
Eén ding is zeker, de komende jaren wordt digitalisering de norm. Hierdoor zullen zowel transportondernemingen als hun klanten steeds meer (tijds)winst willen behalen door systemen rechtstreeks digitaal met elkaar te verbinden. Rietveld kan u hierin ondersteunen door pilots uit te voeren met diverse oplossingen, zo komt u erachter welke oplossing voor uw bedrijf werkt.

Vraag nu informatie aan of neem direct contact op.
    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10