Wagenpark Parts Express traceerbaar

Bij Parts Express doen ze er alles aan om goederen zo efficiënt mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. Het optimaliseren van de routes is hier onderdeel van. Met het plaatsen van EasyTrack in alle voertuigen krijgt Parts Express Vianen nog beter inzicht in deze routes. En er zijn meer voordelen, diefstalpreventie bijvoorbeeld.

MAN_header_Parts_Express

 

Minder bellen = meer leveren
Planner Dagdistributie Michael Muller legt uit: “Met track & trace in al onze voertuigen zien wij precies waar deze zich bevinden. Ideaal om de planning te optimaliseren, vragen over hoe laat de klant de zending kan verwachten te beantwoorden en wijzigingen in de route door te geven. Via het GPS-signaal kunnen wij zien waar we zendingen misschien beter kunnen combineren. Dankzij het signaal kunnen we een chauffeur precies op het goede moment aangeven dat hij er een afslag eerder af moet voor een extra levering. En we bellen de klant alvast als we zien dat een voertuig vertraging oploopt. Dit alles scheelt veel bellen met de chauffeur waardoor hij zich kan focussen op zijn werk.”

 

Uitgebreide testperiode
Begin dit jaar voerde Parts Express een test uit met drie typen GPS-systemen. Eind maart hakten ze de knoop door. “Belangrijkste criteria zijn gebruiksvriendelijkheid, een overzichtelijke kaart en duidelijke rapportages over de route en het voertuig. Deze criteria hebben uiteindelijk de doorslag gegeven om de samenwerking met Rietveld aan te gaan,” vertelt Muller. 35 voertuigen van Parts Express zijn inmiddels uitgerust met EasyTrack. Een traceerbaar wagenpark werkt ook als diefstalpreventie. Zo raken opleggers niet kwijt omdat ze op een verkeerde plek zijn afgekoppeld. En ziet Parts Express meteen waar een voertuig zich bevindt als deze is gestolen. “Het voelt prettig om dit overzicht te hebben. Vianen is de eerste vestiging die gebruikt maakt van EasyTrack. Als het een succes is dan zullen onze depots in Meppel en Mechelen snel volgen. Ik denk dat het de investering dubbel en dwars waard is,” besluit Muller.


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10