Voorkom bekeuringen met EasyTacho

Recent is de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gestart met een digitale vorm van inspecteren. De ILT vraagt de digitale bestanden van de tachograaf op. Via een online uploadformulier kan de ondernemer de gevraagde bestanden toesturen. Deze worden vervolgens door de ILT geanalyseerd op de naleving van de rij- en rusttijden. De ondernemer ontvangt de resultaten van deze analyse.

Een bekeuring bij een overtreding loopt al snel op tot €4.400 euro per auto per dag. En bij meerdere overtredingen kan dit bedrag nog verder oplopen. Zorg er daarom voor dat u voldoet aan de uitlees- en bewaarplicht met de EasyTacho-software van Rietveld.

Digitale tachograaf uitlezen op afstand

De gegevens van de digitale tachograaf bent u wettelijk verplicht eens per 28 dagen (chauffeurspas) en eens per 90 dagen (massageheugen) te downloaden en conform de bewaarplicht te archiveren voor de duur van 24 maanden. Het handmatig uitlezen brengt een groot aantal handelingen met zich mee die tijd en geld kosten. EasyTacho helpt uw organisatie dit proces aanzienlijk te vereenvoudigen en daardoor tijd en geld te besparen.

Achter uw bureau de tachograaf en bestuurderspas uitlezen

Met EasyTacho Remote Download leest u gewoon van achter uw bureau uw digitale tachograaf en de chauffeurskaarten uit. Op ieder gewenst moment kunt u via het internet deze gegevens downloaden. De chauffeur hoeft hiervoor geen handelingen te verrichten of zijn reis te onderbreken. Het uitlezen kan namelijk ook gewoon tijdens het rijden.

EasyTacho biedt u nog meer

Controles op naleving van het rijtijdenbesluit worden intensiever en de boetes kunnen zeer hoog oplopen. Met EasyTacho Complete beschikt u via het internet, in één oogopslag over de actuele gegevens van uw chauffeurs en voertuigen, zoals de actuele positie en het rijtijdenbudget. U wordt tevens tijdig geattendeerd op (dreigende) overtredingen, zodat u hier snel op kunt anticiperen.

EasyTacho Complete helpt u zo daadwerkelijk om boetes te voorkomen. Bent u in het bezit van slechts een bestuurderspas of kent uw organisatie veel chauffeurs? EasyTacho helpt uw organisatie op allerlei manieren en is te combineren met allerlei modules van Rietveld. EasyTacho is onder andere geschikt voor het op afstand uitlzen van de merken VDO Tachograaf en een Stoneridge Tachograaf.

Wanneer gaat u uw digitale tachograaf uitlezen op een makkelijke manier? Vraag snel meer informatie aan!    “EasyTacho is een heel gemakkelijk systeem en laat je snel zien of er gaten in de administratie zitten. – Van Vliet Transport”

    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10