Van Driel Groep Oss rust touringcars uit met de Efficio Coach boordcomputer

Om de administratieve werkzaamheden die bij het verwerken van ritopdrachten komt kijken aanzienlijk te verminderen heeft Van Driel Groep te Oss besloten om haar touringcars uit te gaan rusten met de Efficio2 Coach boordcomputer.

Door middel van de koppeling met Trip Software wordt het handmatig verwerken van de ritopdrachten tot een minimum gereduceerd. De ritopdrachten worden direct vanuit Trip software digitaal en in een gestructureerde ritopdracht naar de Efficio Coach boordcomputer gestuurd. Hierdoor krijgt de chauffeur op een overzichtelijke wijze de opdrachten en de uit te voeren werkzaamheden op het scherm van de boordcomputer te zien. Vervolgens wordt middels de automatische terugkoppeling hiervan binnen Trip de status van de ritopdracht ook automatisch bijgewerkt en scherm 70 gevuld met de daadwerkelijke tijden en kilometers.
Van Driel Groep kan tevens de dienstverlening richting de klant vergroten omdat het EasyTrack fleetmanagement systeem direct inzicht verschaft in de actuele positie van het voertuig met daaraan gekoppeld de verwachte aankomsttijd (ETA) op plaats van bestemming. De Efficio2 boordcomputer is voorzien van de nieuwste Garmin navigatiesoftware inclusief TMC verkeersinformatie en Life-Time kaartupdates. Hierdoor hebben de chauffeurs alle handvatten om de rit optimaal te kunnen uitvoeren.

Automatisch uitlezen van de digitale tachograaf en chauffeurskaart
Het handmatig uitlezen van het massageheugen van de digitale tachograaf met daarbij de chauffeurskaart is ook bij Van Driel Groep een arbeidsintensief en tijdrovend proces. Door ook te kiezen voor EasyTacho behoort dit bij Van Driel Groep gelukkig inmiddels tot het verleden.

EasyTacho maakt het namelijk mogelijk om zowel de chauffeurskaart als het massageheugen van de digitale tachograaf op afstand, middels het GPRS netwerk, uit te lezen. Daarnaast verschaft EasyTacho online inzicht in het rijtijdenbudget van de chauffeur waarbij zelfs rekening wordt gehouden met de twaalf dagen regeling. Ook verschaft EasyTacho overzichtelijke rapporten met de eventueel begaande overtredingen op de Europese wet- en regelgeving.

Besparing voertuigkosten
Als moderne touringcarondernemer neemt Van Driel Groep ook de EasyDrive module van Rietveld in gebruik. Met deze CAN-bus koppeling zal door middel van de boordcomputer relevante informatie worden verstrekt over het verbruik van het voertuig en de rijstijl van de verschillende bestuurders. Door de rijstijl assistent, welke op de boordcomputer is geprogrammeerd, krijgt de chauffeur goed inzicht in zijn rijstijl. Aan de hand van overzichtelijke rapportages kan het management het rij- en remgedrag nader analyseren en er daar waar nodig op aansturen om het comfort voor de passagiers te verhogen en de brandstof- en onderhoudskosten te verlagen.

 

Over Van Driel
Vervoerservice van Driel is een Brabants bedrijf gevestigd in Oss en ‘s-Hertogenbosch. De geschiedenis van Van Driel gaat terug naar 1 januari 1973. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een grote logistieke speler in het personenvervoer… lees meer


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10