TPMS systeem gekoppeld aan Efficio2 boordcomputer

Op ICT & Logistiek lanceert Rietveld BV een koppeling met een TPMS (Tyre Pressure Management System) waardoor organisaties tijdig hun banden op de juiste spanning kunnen houden. Een correcte bandenspanning heeft veel positieve gevolgen; het bespaart brandstof, verlaagt de CO2-uitstoot en bandenslijtage en verhoogt de verkeersveiligheid.

Voor de verkeersveiligheid is het met name een risico dat onderspanning een te hoge temperatuurstijging van de onderdelen van de band veroorzaakt en dat kan leiden tot beschadigingen. Dit betekent een hoger risico op het plotseling stuk gaan van de band met alle gevolgen van dien.

Om dit tegen te gaan zou men elke 14 dagen de bandenspanning in koude toestand moeten worden gecontroleerd, maar hoe vaak zou dit in werkelijkheid ook echt gebeuren?

Ook op de resultaten heeft de spanning van banden invloed. Vrachtwagens die met onderspanning rijden verbruiken tussen de 2% en 5% meer brandstof. Met duizenden liters brandstof per jaar drukt dit aanzienlijk op de marges van een transportbedrijf.

Door een TPMS te koppelen aan de Efficio2 boordcomputer maakt Rietveld weer een extra stap in het ondersteunen van organisaties op weg naar een hoger rendement. Met de applicatie kunnen chauffeurs de bandenspanning en bandentemperatuur van hun banden realtime aflezen. Daarnaast geeft het systeem een alarmsignaal af wanneer de spanning of temperatuur een (vooraf bepaalde waarde overschrijdt).

Deze nieuwste integratie is er één van een reeks toegevoegde applicaties aan het Android based Efficio2 boordcomputer systeem.


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10