Rijstijl optimaliseren met EasyDrive

Waarom rijstijl verbeteren?

Een goede rijstijl heeft invloed op het brandstofverbruik van de auto, maar ook op hoe vaak er onderhoud nodig is, hoeveel schade- en slijtage kosten er gemaakt worden en het imago van uw bedrijf.

De meeste chauffeurs willen graag goed rijden, maar weten niet hoe of waarop ze hun rijstijl kunnen verbeteren. In de dagelijkse drukte wordt het actief werken aan een goede rijstijl dan al snel vergeten.

Overzichtelijke rapportage van voertuig- en chauffeursprestaties

Het online platform EasyDrive vertaalt de ruwe data (gemeten via de CAN-bus) naar overzichtelijke rapportages van CO2-uitstoot en brandstofverbruik, tot een ranking van het rijgedrag van de chauffeurs. Voor de indicatoren die EasyDrive meet, bepaalt u zelf de norm, afhankelijk van het type voertuig en het soort werk. Voor een bestelbusje gelden namelijk andere normen dan voor een vrachtwagen. U bepaalt welke normen het beste passen bij uw bedrijfsvoering en chauffeurs.

Met behulp van deze kengetallen wordt er een nulmeting gecreëerd, waarbij onder meer de volgende indicatoren worden gebruikt:

 • Gebruik cruise control
 • Snelheid
 • Toerental
 • Stationair tijd
 • Acceleratie
 • Deceleratie
 • Uitrollen (‘Coasting’)

Regelmatige terugkoppeling leidt tot structurele gedragsverandering

Door regelmatige feedback worden chauffeurs steeds bewuster van hun rijstijl en rijgedrag. Daardoor gaan zij vanzelf bewuster en bekwamer handelen. Met positieve effecten voor het brandstofverbruik en het imago van het bedrijf. Met de regelmatige terugkoppeling uit EasyDrive gaan zij actief hun rijstijl verbeteren en blijven zij hierop alert, totdat dit een structurele gedragsverandering wordt.

Meer zelfvertrouwen leidt tot verhoogde verkeersveiligheid

Doordat chauffeurs zich geen zorgen meer hoeven te maken over hun rijstijl ontstaat er rust. Zo kunnen zij zich focussen op het verkeer en de omgeving, wat leidt tot een verhoogde verkeersveiligheid.

 

Imagoverbetering

Een rustige rijstijl van chauffeurs laat zien dat uw bedrijf bezig is met duurzaamheid voor personeel en milieu.

 

Inzicht & Betrokkenheid

Door vaker met uw chauffeurs over rijstijl te communiceren en inzichten en verbeteringen te delen, creëert u meer betrokkenheid op de werkvloer.

Duurzaam en kostenbesparend

De positieve effecten van de vernieuwde rijstijl kunnen resulteren in 5 tot 10% minder CO2-uitstoot en ook 5 tot 10% minder brandstofkosten. EasyDrive is een erkent Lean & Green Tool.

Wilt u ook uw bedrijfsvoering verder verduurzamen en besparen op brandstofkosten? Begin vandaag nog!

Uw organisatie Lean & Green maken met EasyDrive?
Vraag nu meer informatie aan!  “De informatie die wij uit EasyDrive gehaald hebben, heeft ontzettend geholpen om te kijken waar we CO2-uitstoot kunnen reduceren. BUKO Infrasupport”

  E: info@rietveld.nl

  T: +31 (0) 184 65 29 10