27 mei 2016

Rietveld International groeit in Afrika

Door de samenwerking tussen TRELL Ltd. uit Tanzania en Rietveld B.V. worden de fleetmanagement oplossingen steeds verder uitgerold over het Afrikaanse continent. Inmiddels is de samenwerking intensiever geworden en zet de internationale senior accountmanager Robert van Luttervelt alle middelen in om TRELL zo goed mogelijk voor te bereiden op de betreding van de Tanzaniaanse markt.

 

Na diverse bezoeken over en weer wordt op dit moment de salesmanager van TRELL, Jane Fundi Nduwambo, getraind door Rietveld zodat ook zij zich in kan gaan zetten voor organisaties om ze te helpen efficiënter te gaan werken. Waar we in Nederland al redelijk gewend zijn aan automatiseringstrajecten is dat in Tanzania niet bepaald het geval.

“In Tanzania is transport zo’n groot onderdeel van de maatschappij. Als je een carrière wilt en geld wilt verdienen, dan ga je de transport in. Dit is ook niet zo heel gek gezien de grootte van het land en de meer dan 85.000 kilometers aan wegen. Het spoorwegnetwerk loopt erg achter en ook rivieren zijn nauwelijks aanwezig. Tel hierbij op dat wij door onze kustlijn veel goederen kunnen transporteren naar het midden van Afrika.” Aldus Jane Nduwambo.

“Toch kun je stellen dat wij hier nog een beetje achter de feiten aan lopen. Wij kwamen op het juiste moment in contact met Rietveld om een fleetmanagement systeem in Tanzania te introduceren. De aanpak hiervan verschilt heel erg ten opzichte van Nederland, in Tanzania moeten organisaties zich eerst bewust worden van de mogelijkheden met deze oplossingen. Waar in Nederland  “Fleet Management” een standaard begrip is, moet ook dat in Afrika nog toegelicht worden.
Gelukkig zie ik veel mogelijkheden voor transport organisaties om in kleine stappen te gaan werken naar een efficiëntere bedrijfsvoering en bewuster worden van brandstofverbruik.”

Inmiddels zijn de eerste 2000 units bestelt en worden de systemen ingebouwd bij o.a. Oilcom. De expertise van Rietveld wordt nog steeds dagelijks ingezet door middel van product- en inbouwtrainingen en ondersteuning bij sales gerelateerde activiteiten.

Rietveld International blijft groeien volgens directeur Pleun Rietveld: “Wij zien de potentie van onze producten in andere continenten. Hoewel veel landen nog niet zo ver zijn als in Nederland, zien ook zij steeds meer in wat fleetmanagement en brandstofmanagement oplossingen voor hen kunnen betekenen. Het gaat nog niet zo ver als in Nederland met uitgebreide integratietrajecten maar het begin is er. Mede daarom hebben wij besloten ons internationale team uit te breiden met een nieuwe Arabisch, Frans en Spaans sprekende accountmanager. Onze activiteiten in andere Afrikaanse landen (onder andere Marokko en Ivoorkust) kunnen daardoor net zoveel prioriteit krijgen. Door de cultuur verschillen is het een uitdaging om met buitenlandse partners een goede samenwerking op te zetten, maar door Afrikaanse wijsheid & Westerse kennis te combineren kunnen we veel bereiken.”


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10