Papierloos werken is de toekomst!

Het is nu de tijd om over te stappen naar papierloos werken! Nog niet overtuigd? Lees hier de 7 voordelen van een digitaal kantoor!

Hoewel veel chauffeurs onderweg nu worden ondersteund door intelligente (boordcomputer)systemen, is de situatie helaas heel anders voor de administratieve werknemers. Voor hen blijven de vele vrachtbrieven en vervoersdocumenten, facturen en andere relevante documenten zich letterlijk opstapelen.In slechts enkele weken of maanden neemt het bereik van het archief enorme proporties aan. En elke dag worden nieuwe documenten aan de stapel toegevoegd.

Hoog tijd dus om verandering in deze situatie te brengen, voor de twijfelaars, nog even de voordelen van papierloos werken op een rijtje:

 1. Het is efficiënt
  Door papierloos te werken neemt de productiviteit toe, omdat je plaats- en tijdsonafhankelijk kunt werken. Zit je niet op je werkplek, maar ben je onderweg of juist thuis, dan nog is het mogelijk te werken omdat de documenten digitaal en op afstand beschikbaar zijn.
 2. Minder foutgevoelig
  Geautomatiseerde processen zorgen ervoor dat organisaties informatie/documenten kunnen verwerken, zonder tussenkomst van medewerkers. Fouten door menselijk handelen worden hierdoor voorkomen. Gegevensinvoer kan gestandaardiseerd, mobiel en realtime vanaf elke gewenste werkplek plaatsvinden. Hierdoor vindt de invoer eenduidig plaats en wordt voorkomen dat relevante gegevens vergeten worden.
 3. Vermindert de doorlooptijd
  Door het automatiseren van tijdrovende processen wordt de snelheid van het verwerken van documenten aanzienlijk verhoogd. Klantorders worden bijvoorbeeld direct verwerkt, waardoor ze sneller gefactureerd kunnen worden.
 4. Vrachtbrieven en vervoersdocumenten zijn te allen tijde digitaal beschikbaar
  Medewerkers hebben altijd een eenvoudig toegang tot de informatie die ze nodig hebben, vanaf elk apparaat en vanaf iedere locatie.
 5. Verhoogt de veiligheid
  Digitale gegevensverwerking zorgt ervoor dat de juiste informatie direct naar de desbetreffende, bevoegde medewerker gestuurd in een afgeschermde omgeving. Documenten worden veilig opgeslagen en de kans op het verliezen van documenten is vrijwel nihil.
 6. Waarborgen van kwaliteit en transparantie
  Door processen van het begin tot eind te automatiseren kan de kwaliteit en snelheid van de verwerking van informatie beter gewaarborgd worden en is er minder risico op blijvende reputatieschade door foutief menselijk handelen. Door een toegenomen transparantie door de hele onderneming en ook richting de klant kan er beter en sneller worden gemonitord en bijgestuurd.
 7. Het is goed voor de natuur
  Papierloos werken is duurzaam en draagt bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiermee steunt u een beter milieu en draagt u bij aan Lean & Green ondernemerschap.Meer weten over papierloos werken in de transportsector?
  Kom op maandagavond 11 juni naar onze Meet & Greet! Lees meer of meld u nu aan via deze link!

Meer weten over papierloos werken in de transportsector?

Kom op maandagavond 11 juni naar onze Meet & Greet! Lees meer of meld u nu aan via deze link!


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10