18 mei 2020

Jan van Dam Machine Transport rust 35 voertuigen uit met Dashcams van Rietveld

Vanaf deze maand worden 35 voertuigen van het wagenpark van Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater uitgerust met een Compacte Dashcam die geleverd wordt door Rietveld. Door de voertuigen te voorzien van de compacte, discrete dashcam hoopt Jan van Dam Machine Transport op meer veiligheid achter het stuur. 

‘We streven naar een zo veilig mogelijke werkomgeving voor onze medewerkers. Mocht er onderweg toch wat gebeuren kunnen we terugvallen op de opname. Zo hebben we direct inzicht in de situatie die zich voor heeft gedaan. Daarnaast filmt de dashcam alleen naar buiten toe, zo blijft de privacy van de chauffeur gewaarborgd.’ aldus Jan van Dam. ‘Doordat we direct zicht hebben op de situatie die eventueel heeft gespeeld verwachten wij dat dit rust geeft.’ vervolgt Jan van Dam.

Meer veiligheid en nauwkeurige incidentenregistratie
Met functies als ‘waarschuwingen bij kop- en staartbotsingen’ en ‘rijwaarschuwingen’ krijgt de chauffeur een tijdige melding over de huidige verkeerssituatie en natuurlijk worden eventuele ongevallen automatisch opgenomen en opgeslagen. Door de ingebouwde GPS is de registratie van deze incidenten direct voorzien van nauwkeurige tijd en locatiegegevens, zodat er duidelijk bewijs is van waar en wanneer de incidenten zich precies hebben voorgedaan.

Onveilige situaties herkennen en voorkomen
‘Door willekeurige opnames te gebruiken in onze maandelijkse toolbox-meetingen, hopen we bewustwording van het rijgedrag te creëren en onze chauffeurs van elkaar te laten leren.’ vertelt Jan van Dam. ‘Zodat ze in de toekomst alert blijven op onveilige situaties en deze kunnen voorkomen.’

Goede investering in veiligheid en schadepreventie
Tim Swanborn, Risk Manager Fleet bij Allianz Nederland Schadeverzekering, vindt deze investering van Jan van Dam Machine Transport een goede investering in veiligheid. Deze sluit naadloos aan bij het Allianz Risk Management Fleet Programma, het investeren in een dergelijk systeem is een ondersteuning van het gevoerde schadepreventie beleid.

Wilt u ook meer veiligheid voor uw chauffeurs?
Klik hier voor meer informatie over de GARMIN Dashcams van Rietveld.

“We streven naar een zo veilig mogelijke werkomgeving voor onze medewerkers. Mocht er onderweg toch wat gebeuren kunnen we terugvallen op de opname.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10