Goede nachtrust is van levensbelang

Volgens Veilig Verkeer Nederland staat één slapeloze nacht gelijk aan de invloed van 0.9-1.0 promille alcohol in het bloed. Dat is twee keer de wettelijke limiet voor ervaren bestuurders en ruim vijf keer de wettelijke limiet voor beginnende bestuurders.  Vermoeide bestuurders reageren trager op prikkels en handelen minder accuraat. Hierdoor hebben zij gemiddeld 3 tot 8 keer meer kans op een verkeersongeval met letsel.*

Vermoeiheidsongevallen
Bij het ontstaan van verkeersongevallen mag de rol van vermoeidheid bij bestuurders niet worden onderschat. Vermoeidheidsongevallen zijn niet alleen een kwestie van te lang achtereen doorrijden: ook een slechte of te korte nachtrust, stress, of tijd van de dag kunnen vermoeidheid veroorzaken. Volgens een conservatieve schatting, gebaseerd op buitenlandse studies, is in 10% tot 15%* van de ernstige verkeersongevallen sprake van vermoeidheid. Ongeveer 25% van zowel beroepschauffeurs als particuliere bestuurders zeggen ooit wel eens achter het stuur in slaap gevallen te zijn; ongeveer de helft geeft aan wel eens zeer vermoeid achter het stuur te hebben gezeten of bijna in slaap te zijn gevallen.

Zorg voor een goede nachtrust!
Een goede nachtrust is onmisbaar voor een beroepschauffeur. De meeste mensen hebben om helemaal uit te rusten 7 á 8 uur slaap per nacht nodig. Een standairco zorgt ervoor dat de cabine op een aangename temperatuur komt, waardoor slapen sneller mogelijk is.

Piccolo Splitter – dé standairco op maat
De Piccolo Splitter is door zijn compacte formaat ideaal voor auto en zwaar-transport. De geruisloze binnenunit koelt gegarandeerd tot 15 graden minder dan de buitentemperatuur ongeacht de weersomstandigheden. Door de aangename temperatuur en dankzij de EIA-Regeling van het Ministerie voor Economische Zaken ontvangt u nu zelfs 45% fiscale aftrek op de totale aanschafkosten, dus zowel de aanschaf- als montagekosten. Hiermee komt een goede nachtrust (en daarmee een veiliger verkeer) wel heel dicht binnen handbereik.

Lees hier alles over de Piccolo Splitter standairco.

 

Bron: * Veilig Verkeer Nederland


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10