Efficio2 koppelt o.a. met camerasysteem trucks

In maart van dit jaar werd de Efficio2 boordcomputer door Rietveld gelanceerd waarbij werd gekozen voor het flexibele Android besturingssysteem. De gebruiksvriendelijke applicatie kan hierdoor flexibel worden uitgebreid met passende functionaliteiten waardoor het EasyTrack-systeem bij iedere onderneming optimaal kan worden ingezet.

Sinds de lancering werkt Rietveld nauw samen met gerenommeerde technologiepartners die al een passende app op de markt hebben gebracht. Door deze apps aan te bieden op de boordcomputer zijn de mogelijkheden met de Efficio2 legio. Productmanager Onno Keizer stippelt samen met de directie van Rietveld een roadmap uit voor het aanbieden van deze applicaties.
“Het is bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van een scanapp en een gekoppelde draadloze scanner documenten te scannen in het voertuig en deze meteen door te sturen naar kantoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afleverdocument met handtekening; al voordat de chauffeur weer onderweg terug is kan het facturatieproces beginnen. In feite wordt hiermee de ‘order-to-cash’ door de chauffeur geïnitieerd.” – aldus Onno Keizer. “Hetzelfde principe geldt voor het gebruik van een printer in het voertuig: vanuit de backoffice worden documenten naar de Efficio2 gemaild en kan de chauffeur deze printen via de bijbehorende applicatie.”

Een van de laatste ontwikkelingen is het aansluiten van externe zij- en achteraanzichtcamera’s op het Efficio2 beeldscherm. Hierdoor hebben chauffeurs optimaal zicht rond hun voertuigen. Deze nieuwe innovatie werd door Rietveld voor het eerst gepresenteerd tijdens Transport Compleet in Gorinchem.

Onno Keizer en de directie van Rietveld staan open voor ideeën uit allerlei sectoren. “Wij krijgen vragen vanuit de markt om te koppelen met systemen en hardware of om apps aan te bieden via onze boordcomputer. We bekijken waar deze koppelingen het EasyTrack boordcomputer systeem kunnen aanvullen en in hoeverre wij de juiste technologie bezitten of kunnen laten ontwikkelen. Aan de hand daarvan zien wij nog veel mogelijkheden om het systeem uit te breiden in de toekomst.”


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10