Versnelt u de facturatie met een digitale vrachtbrief of e-cmr?

De druk om zoveel mogelijk winst te maken ligt hoog in de transportsector. Eén van de kritieke punten is het versnellen van het facturatieproces. Het digitaliseren van de vrachtbrief of het overstappen op de e-cmr lijkt daarom ook voor de hand te liggen, maar wat zijn de mogelijkheden en welke oplossing past het beste bij uw onderneming?

Digitaliseren is dit jaar één van de belangrijkste doelstellingen voor transportondernemingen. Dit jaar wordt meer geld geïnvesteerd in het vereenvoudigen van werkprocessen, het verminderen van administratieve handelingen en sneller factureren. Een belangrijk middel hiervoor is het inzetten van een digitale vrachtbrief (e-cmr).

Natuurlijk is dit een grote stap die veel gevolgen met zich meebrengt. Dan is er nog de overweging tussen een volledige digitale CMR of een tussenoplossing waarbij de papieren CMR rechtstreeks gescand en verstuurd wordt nadat deze is ondertekend.

Digitale vrachtbrief; milieuvriendelijk en snel
Door gebruik te maken van een digitale cmr kan uw administratie sneller factureren, wat tot een aanzienlijke besparing kan leiden in de doorlooptijd van uw facturatieproces.  Ook raakt de cmr niet meer zoek, aangezien het document direct digitaal opgeslagen wordt. Wanneer u ervoor kiest om volledig papierloos te gaan werken met de e-cmr, weet u ook dat er uniform gewerkt wordt, geen tijd meer kwijt met onleesbare handschriften en natuurlijk is papierloos werken ook nog eens een stuk milieuvriendelijker.

Mobiele documentscanner
Met de mobiele documentscanner kunt u alle kanten uit, rechtstreeks een ondertekende vrachtbrief doorsturen via e-mail, maar ook andere documenten stuurt uw chauffeur rechtstreeks naar de afdeling administratie binnen enkele seconden. Versnel uw facturatieproces en raak geen documenten meer kwijt met de documentscanner van Rietveld.

De e-cmr van TransFollow
TransFollow voldoet aan alle wet- en regelgeving en werkt nauw samen met handhavende instanties. Eventuele juridische processen, facturering of zelfs procedures gaan sneller en tegen lagere kosten.

Steeds meer bedrijven kiezen of eisen zelfs gebruik van TransFollow. TransFollow is een begrip geworden en uitgegroeid tot de nieuwe standaard voor digitale vrachtbrieven in de transport en logistiek. Met pilots en aangesloten partijen door heel Europa is deze partij goed op weg om de transportsector digitaal met elkaar te verbinden.

Volledig geïntegreerd met de Efficio3 boordcomputer
Of nu kiest om uw vrachtbrieven voortaan te scannen of volledig papierloos te gaan werken met de Efficio3 boordcomputer van Rietveld kunt u alle kanten op. Zowel de e-cmr van TransFollow als onze eigen draadloze documentscanner zijn volledig geïntegreerd op de Efficio3 boordcomputer.

De toekomst is digitaal
Eén ding is zeker, de komende jaren wordt digitalisering de norm. Hierdoor zullen zowel transportondernemingen als hun klanten steeds meer (tijds)winst willen behalen door systemen rechtstreeks digitaal met elkaar te verbinden. Rietveld kan u hierin ondersteunen door pilots uit te voeren met diverse oplossingen, zo komt u erachter welke oplossing voor uw bedrijf werkt.

Vraag nu informatie aan of neem direct contact op.
    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10