3 juni 2020

De coronacrisis en het wagenpark

Helaas raakt de coronacrisis alle ondernemers. De transport- en logistieke sector, koeriersdiensten, gemeentes, GWW-sector, installatiesector, kortom alle branches hebben hier mee te maken. Bij de ene branche draait het wagenpark op volle toeren en bij de andere branche staan helaas alle voertuigen stil. Hoe zorgt u juist in deze tijd goed voor het wagenpark, wat betekent het voor de voertuigen en materieel als de werkzaamheden even stilstaan, of juist vaker draaien als ooit te tevoren?

Het wagenpark staat even helemaal stil
Wanneer het wagenpark stil staat, is het risico op diefstal van de voertuigen en materieel groter dan ooit. Daarom is het belangrijk om als ondernemer ervoor te zorgen dat de voertuigen veilig op een eigen (bewaakt) terrein staan. Blijf ook zoveel mogelijk toezicht houden op het terrein, ga regelmatig kijken en houdt hierbij ook de status van de voertuigen in de gaten. Helaas is diefstal natuurlijk nooit te voorkomen, maar wij kunnen er wel voor zorgen dat u op afstand uw voertuigen in de gaten kunt houden door middel van een Track & Trace systeem.
Altijd inzicht hebben in materieel is natuurlijk ook handig, materieel is kostbaar en het zoekraken hiervan kunnen ook zorgen voor hoge kosten. Met de EasyAsset Trackers vindt u zonder zorgen al uw waardevolle objecten terug. Gewoon door in te loggen op EasyTrack. Deze EasyAsset trackers zijn compact, hoogwaardig en duurzaam en zijn geschikt voor bijna elk type materieel.

Het wagenpark draait juist nú op volle toeren
Gelukkig is het aanpassingsvermogen en de creativiteit van veel ondernemers en wagenparkbeheerders tijdens de coronacrisis erg hoog. Het kan voor u als ondernemer nu juist drukker zijn door bijvoorbeeld de inzet van extra voertuigen en extra chauffeurs. Bezorging van producten is ook in deze coronacrisis onmisbaar geworden. Hoe bewaak je juist nú het overzicht?
Efficiënt plannen is vaak een grote uitdaging, hierbij dient u ook rekening te houden met de optimalisering van uw service en dienstverlening. Daardoor wordt het bijhouden van een nauwkeurige kilometer- en urenadministratie nog wel eens vergeten. EasyTrack kan dit hele proces voor u uit handen nemen. Altijd en overal inzicht in de actuele status van het wagenpark. In deze online omgeving kunt u gemakkelijk schakelen tussen onder andere de kaart met de locaties van uw voertuigen, de communicatie met uw chauffeurs en kunt u altijd diverse rapportages opvragen, zoals bezoekrapporten en urenregistratie. Onze systemen zijn uitstekend geschikt vanaf één voertuig tot aan wagenparken met honderden voer, vaar- en werktuigen.

Werkzaamheden op locatie
Met behulp van diverse maatregelen en instructies kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers veilig kunnen werken:
– Houd rekening met de reisadviezen van de overheid
– Houd de actuele informatie over het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM in de gaten.
– Reinig de voertuigen regelmatig en zorg voor een hygiëne kit voor uw medewerkers.

Onze monteurs kunnen tot op heden hun werkzaamheden uitvoeren en volgen de richtlijnen van het RIVM. Onze monteurs zijn uitgerust met een hygiëne set en werken met beschermingsmiddelen. Onze overige coronamaatregelen vind u hier.