9 december 2019

Brexit voor de Transportondernemer

Deze week houdt het Verenigd Koninkrijk nieuwe parlementsverkiezingen. Die moeten een einde maken aan de Brexit-patstelling die de Britse politiek verlamt. Wat betekent dit voor uw organisatie? Bent u al gestart met voorbereidingen? Bij deze een paar handige tips bij Brexit voor de transportondernemer.

Het Verenigd Koninkrijk wordt na Brexit hoe dan ook een land buiten de EU. Transport tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU wordt dus lastiger. U krijgt te maken met de douane, dus met meer procedures en wachttijden.

Waar begin ik?
Het startpunt om uw onderneming voor te bereiden op Brexit is het Brexit-loket van de overheid. Hier vindt u het laatste nieuws en handige tips. Ook bieden zij een BREXIT Impact Scan aan voor uw onderneming.

Speciaal voor Transport
Ook leveren zij speciale tips voor Transportondernemers, bijvoorbeeld over douaneprocedures, verpakkings- en verzekeringseisen. De volledige lijst met tips over Brexit voor tranportondernemers vindt u hier.

Speel de Track & Trace Game
Speel de Track & Trace Game en ontdek welke stappen uw transport doorloopt na Brexit, wat mogelijke obstakels zijn en hoe u deze oplost. Ga naar: CheckjeBrexit.nl

HulpBijBrexit nieuwsbrief
Tot slot is er nog de HulpBijBrexit nieuwsbrief, die elke twee weken verschijnt en wordt samengesteld door VNO-NCW en MKB-Nederland. Meld u hier aan voor de HulpBijBrexit nieuwsbrief.


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10