10 mei 2021

Bespaar brandstof en tijd met GreenFlow for Trucks op de Efficio boordcomputer

Steden kampen met toenemende drukte op de wegen. Door de dichtbevolkte gebieden is nieuwe wegen aanleggen vaak geen optie. Met de applicatie GreenFlow for Trucks van Dynniq kan vrachtverkeer veilig en zonder te stoppen kruispunten passeren.
De timing van de intelligente verkeersregelinstallatie (iVRI) wordt afgestemd op het naderende zware vrachtverkeer. De Efficio boordcomputer-app GreenFlow for Trucks en de intelligente verkeersregelinstallatie werken zo samen om connected transport mogelijk te maken. De iVRI’s kunnen namelijk niet alleen data zenden naar voertuigen, maar ook data ontvangen. Daarmee kan de slimme verkeersregeling het verkeer veilig en efficiënt laten doorstromen. Zo krijgen uw vrachtwagen altijd groen licht bij een kruispunt met iVRI.

Bekijk hier hoe onze klant Fa. J. Dobbe & Zn. gebruik maakt van GreenFlow for Trucks op de Efficio Boordcomputer van Rietveld.

Besparingen in tijd, brandstof en CO2

Doordat de vrachtwagens minder stoppen en optrekken ontstaat er een soepele doorstroom waarbij het brandstofverbruik afneemt, terwijl de chauffeurs comfortabeler kunnen rijden. De gemeente bespaart op het wegenonderhoud door minder belasting en slijtage van het asfalt.

GreenFlow for Trucks verbindt de processen van logistieke dienstverleners met slim verkeersmanagement. Met dit nieuwe ecosysteem willen wij bijdragen aan een veilig, bereikbaar en toekomstbestendig Nederland.

Peloton vrachtwagens

Truck priority kan ook voor een peloton vrachtwagens worden ingezet. Een peloton mag niet onderbroken worden en heeft om een kruispunt veilig te kunnen passeren langer, dan een individuele vrachtwagen, groen licht nodig. Daarom wordt met truck priority groen licht gegeven tot en met het laatste voertuig.

Rol van Dynniq

Dynniq coördineert tussen gemeentes, wegbeheerders en fleetowners, zodat afspraken over vrachtwagenprioriteit tot stand komen en de technische voorzieningen in verkeersregelapplicaties doorgevoerd worden. Zij zorgen dat de datacommunicatie met de verkeersregelinstallaties soepel verloopt. Tevens helpen zij leveranciers van fleetmanagementsystemen, zoals Rietveld om GreenFlow in hun systemen te integreren.

Meer weten?

Met GreenFlow for Trucks krijgen uw chauffeurs via de Efficio3 boordcomputer een melding over de adviessnelheid om groen licht te krijgen en ontvangen daarnaast informatie over files, wegwerkzaamheden en de maximumsnelheid. Ervaar nu zelf de voordelen.

Vraag nu meer informatie of een vrijblijvende offerte aan.    De Efficio boordcomputer-app GreenFlow for Trucks en de intelligente verkeersregelinstallatie werken zo samen om connected transport mogelijk te maken.

    “Altijd groen licht met de vrachtwagen, dankzij GreenFlow for Trucks.”

    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10