17 juni 2022

5 tips om operationele kosten te verlagen

De transportbranche staat nooit stil, maar met de huidige economische trends is het goed om continu te analyseren waar kansen liggen om winstmarges te verbeteren of om werkprocessen te optimaliseren. Daarom geven we u graag 5 tips om operationele kosten te verlagen.

1 Automatiseer uw werkprocessen

Het automatiseren van werkprocessen kan u veel tijd en daardoor ook geld besparen. Kies bijvoorbeeld voor geautomatiseerde salarisvoorloop berekening volgens de CAO, het op afstand uitlezen van tachograaf en bestuurderspas of kies voor geïntegreerd ordermanagement met een directe koppeling van uw TMS-pakket en de Efficio boordcomputer.

2 Realtime route-optimalisatie en efficiënter plannen

Beschik over geavanceerde file-informatie, naast snelwegen heeft u met GARMIN Live Traffic ook in stedelijk gebied en op het platteland inzicht hierin. GARMIN Live Traffic informatie wordt elke minuut vernieuwd en is tot 10 meter nauwkeurig. Zo weet u zeker dat u uw voertuigen zo efficiënt mogelijk inzet.

3 Bespaar op brandstofkosten

De huidige brandstofprijzen schieten alsmaar verder omhoog en breken record na record. Met slimme oplossingen zoals rijstijlassistentie van EasyDrive of GreenFlow for Trucks zorgt u ervoor dat elke druppel telt. Zo bespaart u niet alleen op brandstof, maar u profiteert ook van besparing op voertuig- en onderhoudskosten, verminderde CO2-uitstoot, verminderde geluidsoverlast en u creëert een duurzamer imago.

4 Factureer sneller met de e-CMR

Rietveld biedt u de mogelijkheid om TransFollow te integreren in de Efficio3 Boordcomputer. Hiermee ervaart u de snelheid van de e-CMR verenigd met de gebruiksvriendelijkheid van onze boordcomputer. Door gebruik te maken van een digitale cmr kan uw administratie sneller factureren, wat tot een aanzienlijke besparing kan leiden in de doorlooptijd van uw facturatieproces. Ook raakt de cmr niet meer zoek, aangezien het document direct digitaal opgeslagen wordt. Wanneer u ervoor kiest om volledig papierloos te gaan werken met de e-cmr, weet u ook dat er uniform gewerkt wordt en bent u geen tijd meer kwijt met onleesbare handschriften. Natuurlijk is papierloos werken ook nog eens een stuk milieuvriendelijker.

5 Innovatief Asset Management

Met EasyAsset van Rietveld combineert u materieelbeheer met uw EasyTrack-omgeving. Zo hoeft u maar 1 keer in te loggen voor een compleet overzicht van uw voertuigen, (bouw)machines en materieel. Verspil geen tijd meer aan het zoeken naar uw materieel! Raak nooit meer kostbare assets kwijt met Asset Management.

Modulaire oplossingen

Met ruim 25 jaar ervaring met fleetmanagement weten we bij Rietveld wat een transportonderneming nodig heeft. Daarom werken we met modulaire oplossingen, zo heeft u de flexibiliteit van een partner die met u meegroeit - wanneer het u uitkomt. En betaalt u alleen voor de modules die u gebruikt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over één over meerdere van onze oplossingen? Wij komen graag met u in contact! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.
    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10