5 tips bij een boordcomputer voor Veiligheidsregio’s

Bij Rietveld hebben we een boordcomputersysteem speciaal voor brandweer en Veiligheidsregio’s ontwikkelt. Inmiddels wordt dit systeem gebruikt bij verschillende Veiligheidsregio’s, elk met hun eigen instellingen. Tevens kunnen aangrenzende regio’s hiermee ook samenwerken.

Wat is belangrijk voor uw Veiligheidsregio? En waar moet u verder op letten bij de keuze voor een boordcomputersysteem?

1. Kies een snel systeem

Bij organisaties waar de dagelijkse werkzaamheden bestaan uit levensreddend handelen, is snelheid en accuraatheid een vereiste voor elk systeem. Een boordcomputer met geïntegreerde navigatie moet snel plaats kunnen bepalen en routes kunnen plannen. Onze boordcomputer voor Veiligheidsregio's is direct aangesloten op de meldkamer en ontvangt dus realtime de juiste adresgegevens. Ook updates vanuit de meldkamer worden automatisch verwerkt, de chauffeurs hoeven hier dus geen handmatige handelingen voor te verrichten.

2. Direct inzicht met realtime tracking

Door gebruik te maken van realtime track & trace heeft uw backoffice direct live inzicht in de huidige locaties van uw voertuigen. Zo is er altijd inzicht in de meest up-to-date informatie en kan dit doorgegeven worden aan betrokken partijen.

3. Volledige integratie met uw huidige backoffice en de meldkamer

Doordat de meldkamer het adres direct doorgeeft aan de boordcomputer, die daarop automatisch het adres opzoekt, hoeft de chauffeur hier niets handmatig aan te doen. Dit scheelt waardevolle tijd en voorkomt fouten.

4. Mogelijkheid tot overkoepelend samenwerken met andere veiligheidsregio’s

Doordat meerdere aangrenzende regio’s reeds gebruik maken van onze boordcomputer voor Veiligheidsregio’s, is het ook mogelijk om gezamenlijk op te treden bij 'grotere' meldingen. Zo kan de meldkamer voertuigen van diverse regio's aansturen, zonder dat hier extra handelingen voor nodig zijn.

5. Zorg voor een open platform, geschikt voor extra’s van derde partijen

Afhankelijk van de kenmerken van een Veiligheidsregio, zijn andere extra’s belangrijk. Zo hoeft u in een dorp geen rekening te houden met een trambaan, kunt u in stedelijk gebied juist wel door de voetgangerszone en andere specifieke toepassingen toevoegen aan de standaard navigatie, afhankelijk van uw wensen.

Integratie met Dashcam mogelijk

Ook biedt ons systeem de mogelijkheid om te integreren met een Dashboardcamerasysteem, zo is er altijd een onafhankelijke ooggetuige bij een incident.

Correcte vastlegging digitaal bewijs

Voertuigdata is vaak de stille getuige van een ongeluk. Met de EDR kunt u dit digitale bewijs op een correcte wijze vanuit de data vastleggen en zo de ware toedracht van een ongeluk zichtbaar maken. Een Event Data Recorder (EDR) legt voertuigdata vast in de seconden voor, tijdens en na een mogelijk ongeluk.


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10