Nieuws

1 juli 2020

Afscheid van Sander den Hertog

Vorige week hebben wij afscheid genomen van onze collega Sander den Hertog. Na meer dan 14 jaar in dienst bij ons te zijn geweest als Senior Accountmanager start hij nu een nieuw hoofdstuk door samen met zijn gezin te emigreren naar Ierland.

19 juni 2020

Versnelt u de facturatie met een digitale vrachtbrief of e-cmr?

De druk om zoveel mogelijk winst te maken ligt hoog in de transportsector. Eén van de kritieke punten is het versnellen van het facturatieproces. Het digitaliseren van de vrachtbrief of het overstappen op de e-cmr lijkt daarom ook voor de hand te liggen, maar wat zijn de mogelijkheden en welke oplossing past het beste bij uw onderneming?

3 juni 2020

De coronacrisis en het wagenpark

Helaas raakt de coronacrisis alle ondernemers. De transport- en logistieke sector, koeriersdiensten, gemeentes, GWW-sector, installatiesector, kortom alle branches hebben hier mee te maken. Bij de ene branche draait het wagenpark op volle toeren en bij de andere branche staan helaas alle voertuigen stil. Hoe zorgt u juist in deze tijd goed voor het wagenpark, wat betekent het voor de voertuigen en materieel als de werkzaamheden even stilstaan, of juist vaker draaien als ooit te tevoren?

18 mei 2020

Jan van Dam Machine Transport rust 35 voertuigen uit met Dashcams van Rietveld

Vanaf deze maand worden 35 voertuigen van het wagenpark van Jan van Dam Machine Transport uit Oudewater uitgerust met een Compacte Dashcam die geleverd wordt door Rietveld. Door de voertuigen te voorzien van de compacte, discrete dashcam hoopt Jan van Dam Machine Transport op meer veiligheid achter het stuur. 

11 mei 2020

Lokaliseer eenvoudig uw materieel met EasyAsset

Maak kennis met onze nieuwste IoT innovatie: EasyAsset. Lokaliseer eenvoudig uw materieel met behulp van de compacte Sigfox AssetTrackers. De hoogwaardige en betaalbare AssetTrackers geven de posities van uw eigendommen via het Sigfox IoT-netwerk door aan het EasyTrack platform.

5 mei 2020

Transportbedrijf Mercom Goor kiest voor de Efficio3 boordcomputer

Om flinke automatiseringsslagen te maken in de administratieve processen heeft de firma Mercom uit het Twentse Goor besloten om hun huidige fleetmanagementsysteem te gaan vervangen voor boordcomputers. Hiertoe zijn zij zich gaan oriënteren op de markt en zijn zij via onze partner AST te Vriezenveen ook in gesprek met Rietveld gekomen. Na een intensief pilottraject, waarbij meerdere systemen en ondernemingen met elkaar zijn vergeleken, heeft Mercom de keuze gemaakt om hun 40 vrachtauto’s te gaan uitrusten met de Efficio3 boordcomputer en de samenwerking met Rietveld aan te gaan.

30 april 2020

Rietveld lanceert betoncentrale-software

In de afgelopen periode heeft Rietveld een specifieke oplossing ontwikkelt ten behoeve van de betoncentrale industrie. Deze software realiseert een realtime planning in het backofficesysteem, waardoor de logistieke handelingen sneller afgewerkt en uitgevoerd worden. Hierdoor krijgt men op de betoncentrale een actueel inzicht van de beschikbare capaciteit van de aanwezige voertuigen ten opzichte van de gevraagde capaciteit.

24 maart 2020

Jonker Transport Veendam werkt nog flexibeler dankzij de Efficio Boordcomputer

Jonker Transport uit Veendam werkte al een aantal jaren met de Efficio boordcomputer van Rietveld, maar merkte dat het tijd was voor een verbeterslag. Door over te stappen naar de Efficio3 boordcomputer creëerden ze een systeem op maat, dat modern en efficiënt werkt en hen in staat stelt om nog flexibeler te werken. Transportplanner en parttime chauffeur voor het bedrijf, Robbert Pots vertelt ons hoe Jonker Transport met de Efficio3 boordcomputer en systemen van Rietveld de de werkprocessen sneller maakte en verbeterde.

19 maart 2020

Efficio3 wordt uitgerust met 4G-modem

De Efficio3 boordcomputer gaat standaard uitgerust worden met een 4G modem. Dit omdat diverse telecomproviders zijn gestopt met het aanbieden van mobiel internet via het 3G-netwerk in Nederland. Reden hiervoor is dat de telecomproviders, waaronder ook Vodafone, zich volop inzetten op mobiel internet via het 4G en het 5G-netwerk.

17 maart 2020

Schrijf u nu in voor onze webinars en leer online!

Wilt u meer leren over EasyTacho, EasyTrack of EasyDrive? Volg een online workshop van Rietveld en u weet precies hoe alles werkt en wat er allemaal mogelijk is in onze systemen.