Met EasyDrive hebben wij al een brandstofbesparing van 8% gerealiseerd.

Van Vulpen B.V. uit Gorinchem heeft, als aannemer in de aanleg van kabels en leidingen voor gas, water en elektra, meer dan 100 grotere machines en zo’n 160 voertuigen waarvan het overgrote deel bestaat uit bestelbussen. 

De onderneming verbruikt op jaarbasis minimaal een miljoen liter brandstof en veroorzaakt daarmee dus ook de nodige CO2-uitstoot.

“De markt dwingt ons om duurzaam te ondernemen, overheids- en nutsinstellingen willen namelijk alleen samenwerken met partijen die serieus invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en de resultaten hiervan laten zien. Als één van de meest vooruitstrevende bedrijven in onze branche zijn wij altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om onze processen te verbeteren.” aldus Erik Rebergen, directielid van Van Vulpen BV. Na een uitgebreide pilot met 6 voertuigen was Van Vulpen overtuigd van het besparingseffect en heeft het bedrijf besloten om brandstof te gaan besparen middels EasyDrive. Met dit systeem krijgen chauffeurs via een scherm in het voertuig een scorebeoordeling van hun rijstijl en worden zo gestimuleerd om zuinig te rijden. “Wij hebben bewust niet gekozen voor technisch beperkende maatregelen, zoals toeren- of snelheidsbegrenzers. Wij doen met onze aanpak een beroep op de verantwoordelijkheid van onze medewerkers om onze besparingsdoelstelling te halen. EasyDrive geeft de berijder precies aan wat de consequentie is van zijn rijgedrag en wat dit dus betekent voor de CO2-uitstoot.

“EasyDrive geeft de berijder precies aan wat de consequenties zijn van zijn rijgedrag en wat dit betekent voor de CO2-uitstoot.”

Wij zijn in januari 2014 gestart met het inbouwen van EasyDrive en de eerste resultaten zijn met 8% reductie al geweldig. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het beoogde resultaat van 10 tot 12% brandstof-besparing (en dus CO2-vermindering) al in het eerste jaar gerealiseerd gaat worden.“

Van Vulpen B.V. is sinds 2009 klant bij Rietveld B.V. en maakt naast EasyDrive ook gebruik van de Efficio Boordcomputer. Ook het machinepark is uitgerust met EasyTrack met CAN-bus data zodat zij volledig inzicht hebben in de operationele processen.

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10

“Wij zijn in januari gestart met het inbouwen van EasyDrive en de eerste resultaten zijn met 8% reductie al geweldig. Het is dan ook niet ondenkbaar dat het beoogde resultaat, 10 tot 12% brandstof-besparing al in het eerste jaar gerealiseerd wordt.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10