“Rietveld is een no-nonsense bedrijf en staat door de korte communicatielijnen dicht bij de klant.”

SnelleVliet Touringcars is met ongeveer 30 voertuigen aangesloten op EasyTrack, met daarbij de rijstijl assistent EasyDrive en EasyTacho voor het op afstand uitlezen van de tachografen. 

Daarnaast is er een koppeling gemaakt met Trip, hetgeen volgens Ruud van der Marel, directeur van SnelleVliet, de belangrijkste motivatie was voor SnelleVliet om voor Rietveld te kiezen.

“Wij zijn eigenlijk al heel lang bezig met het automatiseren van onze processen. In de jaren ’90 maakten wij al als een van de weinigen in onze branche gebruik van een fleetmanagementsysteem. Na een tijd voldeed dit systeem niet meer aan onze steeds uitgebreidere wensen en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe leverancier. Met meerdere aanbieders hebben wij proefgedraaid maar niemand kon ons leveren wat wij precies wilden en dat was met name een koppeling met Trip Software. Rietveld kon deze koppeling wel maken en daarom hebben we er voor gekozen om ons gehele wagenpark uit te rusten met EasyTrack.” aldus Ruud van der Marel.
“De koppeling met Trip Software is voor ons zo belangrijk omdat we dan geautomatiseerde nacalculaties hebben. De chauffeur vult nu via de boordcomputer de gewenste gegevens in en via EasyTrack hebben wij hier direct inzicht in. Dit betekent dus ook dat wij de rit direct kunnen factureren en bovendien veel nauwkeuriger kunnen werken. Er is minder correctietijd en de chauffeurs zijn minder tijd kwijt aan de administratie, hierdoor kunnen wij onze medewerkers effectiever inzetten.“

EasyTacho en EasyDrive

Naast de efficiency die gerealiseerd wordt met EasyTrack en de koppeling met Trip heeft SnelleVliet ervoor gekozen om ook de tachografen op afstand uit te laten lezen met EasyTacho. Hierdoor besparen zij tijd omdat ze niet meer met een stick langs de bussen hoeven te gaan. Naast deze manier van effectief werken zien zij ook mogelijkheden om op kosten te besparen door duurzamer om te gaan met de voertuigen.

“Wij zijn al heel lang bezig met duurzaamheid, wij zijn bijvoorbeeld ISO gecertificeerd en onze bussen voldoen aan de nieuwste Euronormen. Wij gebruiken de brandstofmanagement en rijstijlanalyses uit EasyDrive nu een half jaar en sturen onze chauffeurs individueel aan op de verbeterpunten die we uit de rapportages halen. Deze rapportages geven ons nauwkeurig inzicht in ons verbruik en de CO2-uitstoot. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien dat de stationair tijd bij ons veel lager ligt dan gemiddeld in onze branche. Met de rapportages verwachten we nog grote stappen te kunnen zetten in reductie van CO2- en NOX-uitstoot, en in ons streven naar kwalitatief hoogstaand personenvervoer.”

Rotterdamse toeristen reizen slimmer dankzij App

Sinds kort is mogelijk voor toeristen om de Rotterdamse City Sightseeing Bus te volgen via een speciale App. Dankzij een slimme integratie met EasyTrack laat de app o.a. de bussen realtime zien, de route en haltes, maar ook wat er in de stad te doen is. In de bus rijdt men langs de hoogtepunten en belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam. SnelleVliet BV die de uitvoering doet voor de busdienst werkte al langer met EasyTrack van Rietveld, maar nog nooit eerder werd het platform zo direct ingezet voor de klanttevredenheid van de passagiers. Deze extra service maakt voor de Rotterdamse City SightSeeing Bus het verschil op het gebied van dienstverlening en klantgerichtheid.

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10

“Wij zijn al heel lang bezig met duurzaamheid, wij zijn bijvoorbeeld ISO gecertificeerd en onze bussen voldoen aan de nieuwste Euronormen. Wij gebruiken EasyDrive nu een half jaar en sturen onze chauffeurs individueel aan op de verbeterpunten die we uit de rapportages halen. Deze rapportages geven ons nauwkeurig inzicht in ons verbruik en de CO2-uitstoot.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10