“Het idee van alles-bij-één-partij sprak ons enorm aan, daarom kozen we voor Rietveld.”

Bij HB Sluimers Transporten BV was er bijna fulltime iemand bezig met het invullen van uren en onkosten in Excel, soms zelfs tot in de weekenden. Daarom gingen zij op zoek naar een partij die de administratie kon verminderen en werkprocessen efficiënter inregelen.  “Het idee van alles-bij-één-partij sprak ons enorm aan, daarom kozen we voor Rietveld.” vertelt Caroline Sluimers.

Na kennisgemaakt te hebben met Rietveld tijdens een Meet & Greet-avond begonnen de gesprekken. Goed kijken naar wat mogelijk was en een pilot met twee testchauffeurs, om te kijken wat het systeem allemaal kan en te bieden heeft. ‘Door de activiteiten te registreren met de Rietveld boordcomputer, kregen we nauwkeurige inzichten in de werkdagen van onze chauffeurs. We merkten in het begin wel dat enkele chauffeurs het even spannend vonden van hoe het dan allemaal ging met de urenregistraties, maar zodra ze er zelf mee aan de slag gingen viel dat helemaal weg. En voor ons scheelde het enorm veel tijd en administratief werk.’ aldus Caroline. Ook de registraties van tachograafgegevens met EasyTacho geeft ons de kans om slimmer te werken, zo worden de bestuurderskaart en de voertuiggegevens automatisch uitgelezen. Zo ontstaan er geen problemen in de administratie en wordt er aan de wettelijke eisen voldaan. Nu is het alleen nog een kwestie van één keer in de maand even alles nakijken.’

Urenregistraties met EasyWatch
We gebruiken EasyWatch om de uren volgens de CAO te registreren. Het nakijken is even een klusje, maar het werkt perfect. Ik heb het nu gesplitst, want eerst keek ik zelf alles na, maar nu kijkt een collega alle binnenlandse ritten na en ikzelf bekijk alle ritten naar het buitenland.

Klanten live mee laten kijken in EasyTrack
We hebben het meeste voordeel gehad van de urenregistraties en het realtime kunnen zien waar onze voertuigen en chauffeurs zijn. En de mogelijkheid daarbij dat we ook onze klanten mee kunnen laten kijken. Die hebben eigen inloggegevens en kijken met een gedeelte van het systeem mee. En het scheelt een hoop belverkeer, want de klant kan realtime meekijken en onze chauffeurs communiceren gewoon via de boordcomputer. Klanten hebben het systeem altijd openstaan en kunnen gemakkelijk meekijken en weten waar ze aan toe zijn. Ook het werken met vragenpaden in de boordcomputer scheelt ons veel administratie en belverkeer, omdat deze gegevens direct in de rapportages in EasyTrack inzichtelijk zijn.

Besparen op brandstofverbruik met EasyDrive
We besparen echt op het verbruik van brandstof met EasyDrive. Elke maand ontvangen onze chauffeurs een overzicht. Afgelopen maand heb ik er een spelletje van gemaakt. Dus heb ik een anoniem overzicht van alle voertuigen gemaakt, zonder namen of kentekens, met kleurcoderingen groen, geel en oranje. Daarna heb ik de chauffeurs laten raden op welke plek zij stonden. Daar heb ik veel positieve reacties op gehad, sommige schatten zichzelf goed in, sommige rijden veel zuiniger dan ze zelf hadden verwacht, maar er ontstaat wel een reactie, iedereen is dan toch nieuwsgierig op welke plek die staat. Dat was echt heel leuk en daardoor gaan mensen ermee aan de slag en zijn ze zich bewust van de mogelijkheid om de volgende maand nóg beter te scoren. Met de huidige brandstofprijzen dan scheelt dat toch flink geld en je moet het gewoon op een leuke manier onder de aandacht blijven brengen, anders valt de focus weg.

Ervaring met Rietveld
Toen we begonnen met Rietveld hebben we gezamenlijk gekeken naar de oplossingen en hebben we een plan bedacht om gefaseerd te starten, zodat we niet alles in één keer hoefden te doen. Het team van Rietveld stond altijd voor ons klaar en ook nu krijgen we altijd supersnel een reactie als we een vraag stellen aan de helpdesk.

‘Door kwaliteit en goede service onderscheiden wij ons. Zo kunnen we klanten aan ons binden. De marges binnen transport zijn heel dun, daarom hebben de systemen van Rietveld ons juist geholpen om het optimale resultaat te bereiken.’ concludeert Caroline Sluimers.

De kracht van Rietveld

25 jaar ervaring met Fleetmanagement
No-nonsense cultuur
Altijd een oplossing op maat
Korte communicatielijnen
Gespecialiseerd in Tachograafmanagement
Alle disciplines onder één dak

Vragen?

Ons team staat dagelijks voor u klaar! U kunt ons bereiken op onderstaand telefoonnummer van 8:00 – 17:30 uur.

+31 (0) 184 65 29 10

 “Het idee van alles-bij-één-partij sprak ons enorm aan, daarom kozen we voor Rietveld.”

E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10