Hendriks Green Logistics

‘Met EasyWatch van Rietveld is de berekening van onze uren- en onkosten waterdicht en tot op de minuut nauwkeurig.’


Doordat Hendriks Transport in korte periode flink groeide werd ook de administratie steeds meer werk en was het moment gekomen om te automatiseren. Het berekenen van uren- en onkostenvergoedingen kwam maandelijks terug en kostte onnodig veel tijd, wat ten koste ging van de planning en ook niet altijd 100% nauwkeurig was.

Door gebruik te maken van de Efficio2 for Android boordcomputer van Rietveld in combinatie met EasyWatch, het geautomatiseerde verloningspakket, was in één klap de uren- en onkostenregistratie waterdicht en tot op de minuut precies.

‘Hiervoor werkten we nog met handgeschreven dagrapporten, wat veel tijd kostte aan het ontcijferen van chauffeurshandschriften,’ legt Krijn Kuijper uit. Door de Efficio2 boordcomputer van Rietveld voert iedere chauffeur op dezelfde manier zijn gegevens in en worden de activiteiten van die dag uniform vastgelegd. Door op deze manier te werken is het voor beide partijen win-win, alle activiteiten worden tot op de minuut nauwkeurig geregistreerd en dat garandeert dat iedereen netjes betaald krijgt waar die recht op heeft, allemaal bepaald volgens de CAO. Door de automatisering werkt dit een stuk gemakkelijker dan voorheen en besparen we tijd, want we hoeven minder uit te zoeken.

Geen boom is hetzelfde  
Een ander voordeel is dat wanneer een klant vraagt hoe laat onze chauffeur aankomt, we dat direct uit het systeem kunnen halen. Met EasyTrack hebben we volledig inzicht hoeveel rijtijd een chauffeur nog over heeft voor die dag en kun je op basis daarvan beslissen voor welke klus je hem nog kan inplannen. Bomen vervoeren is namelijk toch wel een aparte business, omdat geen dag en geen lading hetzelfde is.
Dankzij het voertuigvolgsysteem hoeven we nu veel minder telefonisch contact te hebben met de chauffeurs, omdat we altijd inzicht hebben in hun exacte locaties en verwachte aankomsttijd. Dat is veel rustiger voor onze chauffeurs en komt ook de verkeersveiligheid ten goede, omdat ze onderweg veel minder worden afgeleid.

Flexibel systeem ingericht naar onze specifieke wensen

Uiteindelijk is bij doorslaggevend geweest dat Rietveld kon voldoen aan onze specifieke wensen, waar andere partijen dat niet konden. Vervoer van bomen is toch geen standaard vervoer, dus heel veel zaken, zoals vragenpaden moesten voor ons op maat gemaakt worden. We hadden direct een goed gevoel bij Rietveld, de mensen wisten waarover ze het hadden en de implementatie is dan ook heel goed verlopen. Natuurlijk is het van tevoren lastig om in te schatten of alles gaat werken zoals je het wilt en of chauffeurs en iedereen op kantoor er goed mee overweg kunnen, want het is natuurlijk best een flinke investering. Maar we zijn heel tevreden en vinden het fijn dat het allemaal zo bevalt!

OVER HENDRIKS

Gevestigd in: Ochten

Aantal medewerkers: 16

Opgericht in: 1999

Branche: Bomen en Groen Transport

Grootte wagenpark: 12 voertuigen

Maakt gebruik van:

Hendriks Transport specialiseert zich in vervoer van onder andere laan- en fruitbomen, maar vervoert ook regelmatig andere planten. Opgericht in 1999 is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een echte specialist in het vervoer van bomen en planten.

Ook internationaal over de grens in Noord-Duitsland en Denemarken zijn zij actief.


E: info@rietveld.nl

T: +31 (0) 184 65 29 10