Hoe voorkomt u een chauffeurstekort?

Prognoserapporten zijn het over 1 ding eens; het chauffeurstekort houdt, ondanks de coronacrisis, minimaal de komende 5 jaar nog aan. Transportbedrijven zullen dus alles op alles moeten zetten om goede chauffeurs aan te trekken en aan zich te binden. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Rietveld geeft u graag enkele tips.

1. Verminder administratieve handelingen

Digitalisering van werkprocessen maakt het mogelijk voor chauffeurs om te focussen op het ‘echte’ werk, namelijk op tijd bij de klant correcte leveringen maken. Biedt als werkgever daarom meerwaarde in de vorm van geautomatiseerde processen, zoals taken- en urenregistratie via de boordcomputer, het automatisch uitlezen van de tachograafgegevens op afstand en salaris voorloop berekening op basis van geregistreerde uren uit de boordcomputer. Geen gedoe meer met handgeschreven administratiewerk.

2. Altijd een aangenaam klimaat

Uw wagenpark is de werkplek van uw chauffeurs. Met een standkachel of standairco voor vrachtwagens zorgt u ervoor dat zij, ook wanneer de motor uit staat, in een comfortabele temperatuur verblijven. Zowel standairco en standkachel, bieden een mooie extra aan chauffeurs, tegelijkertijd zijn ze ook nog eens beter voor het milieu.

3. Veilig en comfortabel manoeuvreren en achteruitrijden

Door het wagenpark uit te rusten met camerasystemen, zoals achteruitrijcamera’s of dashcams kan een chauffeur veiliger en zelfverzekerder opereren. Daarnaast draagt goed overzicht in lastige verkeerssituaties naast meer veiligheid, ook nog eens bij aan de efficiëntie waarmee gemanoeuvreerd kan worden.

4. Wees transparant

Heeft u bovenstaande punten allemaal goed op orde? Zorg er dan ook voor dat uw organisatie en potentiele kandidaten hiervan op de hoogte zijn. Door aandacht te geven aan deze zaken weten uw chauffeurs dat u meedenkt met hen, wat bijdraagt aan een positieve beeldvorming en een beter werkgeversimago.

En verder...

Een gezond bedrijf met sterke marktpositie is altijd een interessant voor nieuwe medewerkers. Zorg er daarom voor dat u werkprocessen zoveel mogelijk optimaliseert en besparingen realiseert. Rietveld kan u hierbij helpen, denk bijvoorbeeld aan het besparen van brandstof met EasyDrive, een verbeterde verkeersdoorstroom met GreenFlow for Trucks of het digitaliseren van de CMR.

Wilt u meer weten of gratis een vrijblijvend adviesgesprek? Vraag dan hieronder meer informatie aan!
    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10