Camerasystemen voor vrachtwagens en LZV

Altijd een passend camerasysteem voor uw voertuig

Rietveld biedt u een passend camera systeem voor elk mogelijk voertuig. Door gebruik te maken van draadloze camera's is er altijd een systeem dat past bij uw voertuig. Of u nu op zoek bent naar een dashcamachteruitrijcamera of 360 graden camerasysteem - onze experts denken graag met u mee.

Dodehoekcamera en Abbiegeassistent

Dit systeem vervangt de traditionele spiegel en is verkrijgbaar met een dode hoek assistent. De spiegel wordt vervangen door High Definition camera's die het beeld realtime projecteren op digitale monitoren. Vanaf 1 juli 2022 moeten alle LZV voertuigen in Duitsland uitgerust zijn met een zogenaamde Abbiegeassistent of Afbuigassistent. Dit systeem waarschuwt bij het afslaan wanneer er iets zich in de dode hoek bevindt.

De voordelen van dit systeem zijn: 

 • Altijd haarscherp beeld, ook in het donker. 
 • Veiliger door een groter zichtveld in klasse II, IV en V. 
 • Kostenbesparend door lager gewicht en betere aerodynamica. 

Achteruitrijcamera's voor vrachtwagens of LZV-voertuigen

Nooit meer schade bij het achteruit rijden. Gemiddeld 15% van alle ongelukken bij achteruitrijden kan voorkomen worden door gebruik van achteruitrijcamera’s, volgens een onderzoek van het IIHS. Met de camerasystemen van Rietveld krijgt de chauffeur volledig zicht over wat er achter hem gebeurt, waardoor parkeren en manoeuvreren een stuk gemakkelijker wordt. Het camerasysteem is uit te breiden met hoekzicht, zodat de zijkant ook meegenomen wordt. 

Zowel bedraad als draadloos biedt Rietveld verschillende achteruitrijcamera's aan. Deze zijn te verkrijgen in verschillende breedtes tussen de 40 en 160 graden.  

360 graden zicht camera

Dit systeem zorgt ervoor dat er een volledig bovenaanzicht is van de omgeving van het voertuig. Middels vier camera's is de dodehoek volledig afgedekt, hierdoor heeft de chauffeur compleet zicht op wat er in zijn omgeving bevindt. De vier camera feeds worden samengevoegd en weergegeven op de monitor in de cabine. 

Compacte Dashcams

De compacte dashcams van GARMIN zijn perfect voor het vastleggen van videobeelden zonder dat ze in het gezichtsveld van de chauffeur zitten. Omdat details belangrijk zijn, registreert de ingebouwde GPS wanneer en waar gebeurtenissen plaatsvinden. Bestuurderswaarschuwingen houden de chauffeur alert en geven net dat beetje extra omgevingsinformatie. 

Meer weten?  Geïnteresseerd in:
  Achteruitrijcamera's360 graden camera'sDashcamsZijcamera'sOverig

  FRANK KANTERS

  Accountmanager Camerasystemen

  Heeft u interesse in onze Camerasystemen?
  Neem dan vandaag nog contact op met mij.

  06 - 43 192 614

  frank.kanters@rietveld.nl

  “Altijd optimaal zicht rondom mijn voertuig, met een Camerasysteem van Rietveld.”

  E: info@rietveld.nl

  T: +31 (0) 184 65 29 10