Camerasystemen voor Touringcars en Bussen

Veilig manoeuvreren met uw bus of touringcar

In het personenvervoer zijn veiligheid en comfort voor zowel chauffeurs en passagiers belangrijke uitgangspunten. Daarom is het aan te raden om te investeren in handige hulpmiddelen, zoals Camerasystemen en Dodehoekassistenten. Bij Rietveld hebben we jarenlange ervaring met het op- en inbouwen van deze systemen op stadsbussen en touringcars. Onze expert denken daarom graag met u mee over de mogelijkheden voor uw wagenpark.

Veilig manoeuvreren met een achteruitrijcamera

Nooit meer schade bij het achteruit rijden. Met de camerasystemen van Rietveld krijgt de chauffeur volledig zicht over wat er achter hem gebeurt. Dit systeem is uit te breiden met hoekzicht zodat de zijkant ook meegenomen wordt.

Zowel bedraad als draadloos biedt Rietveld verschillende achteruitrij-camera's aan. Deze zijn te verkrijgen in verschillende breedtes tussen de 40 en 160 graden.

Zijcamera's

Krijg zicht over de dode hoek en zijkant met een camera. Rietveld biedt u verschillende oplossingen, die kunnen worden aangesloten op de Efficio Coach boordcomputer of op een aparte monitor. Voor specifieke wensen neem contact op met onze specialist.

Corner Eye Camera's

CornerEye is als camera & monitorsysteem goedgekeurd om trottoir- en frontzichtspiegels te vervangen. De cameraspiegel verhoogt de verkeersveiligheid en helpt de chauffeur, zodat ongelukken & schades of onnodig stilstaan vermeden kunnen worden. Dit gecombineerd met een betere aerodynamica zorgt voor brandstofbesparing.

De spiegels worden vervangen door een High Definition camera die het beeld realtime projecteert op een digitale monitor. Voordelen van dit systeem zijn:

  • Altijd haarscherp beeld, ook in het donker
  • Veiliger door een groter zichtveld in klasse V en VI
  • Kostenbesparend door lager gewicht en beter aerodynamica

Compacte Dashcams

De compacte dashcams van GARMIN zijn perfect voor het vastleggen van videobeelden zonder dat ze in het gezichtsveld van de chauffeur zitten. Omdat details belangrijk zijn, registreert de ingebouwde GPS wanneer en waar gebeurtenissen plaatsvinden. Bestuurderswaarschuwingen houden de chauffeur alert en geven net dat beetje extra omgevingsinformatie.

Camerasysteem direct geïntegreerd op de Efficio Coach Boordcomputer

Afhankelijk van uw wensen kan een camerasysteem direct op de Efficio Coach boordcomputer geïntegreerd worden. Onze experts adviseren u hierin graag.

Meer weten?

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!
    E: info@rietveld.nl

    T: +31 (0) 184 65 29 10