Werklampen | Kwaliteit & veiligheid.

Made in Finland.

Werklampen van Nordic Lights helpen machinisten en chauffeurs veiliger en efficiënter in het donker te werken. De lampen verlichten het werk op tractoren, graafmachines, wielladers, landbouwvoertuigen, vrachtwagens, heftrucks etc.

De werklampen zijn gemaakt voor de zwaarste omstandigheden en zijn geschikt voor 12v, 24v, 48v of 80v.

Rietveld is exclusief leverancier van Nordic Lights in de gehele Benelux.

 

 

Bekijk assortiment

Bekijk video van een vuilniswagen die o.a. met Nordic Lights is uitgerust

 

  • Heavy Duty - Nordic Lights werklampen zijn gemaakt voor de zwaarste omstandigheden en zijn bestand tegen stof, water en schokken.

  • Lange levensduur - Door de hoge kwaliteit gaan Nordic Lights werklampen net zolang mee als het voertuig waar ze op gemonteerd zijn.

  • Geld besparen - Doordat werklampen vervangen niet meer nodig is, bespaar je veel geld op de lange termijn door te kiezen voor Nordic Lights

 

Nordic Lights werklampen in de praktijk.

"Wij willen het beste voor opdrachtgevers en een veilige werkomgeving voor onze medewerkers. Daarom kiezen wij voor kwalitatieve werklampen."

Pieter Berende, Berende Spoor- en Grondwerken

 

 

Waarom kiezen voor goede werkverlichting?

Een lange levensduur, heavy duty kwaliteit en geld besparend. Dat is de basis van onze werkverlichting. Al deze termen zijn met elkaar verbonden: dankzij de focus op kwaliteit (heavy duty) heeft de verlichting een lange levensduur en een hoge ROI.

De werkverlichting wordt bij onze Finse leverancier uitvoerig getest. Dit doen ze door de werkverlichting bloot te stellen aan extreme temperaturen of hevige schokken. Pas als de werkverlichting voldoet aan de hoge kwaliteitseisen is een werklamp goed genoeg. Het resultaat? Je hoeft je werkverlichting niet meer te vervangen. Na een eenmalige montage heb je geen omkijken of onderhoud meer aan de producten. En er is meer dan alleen een lange levensduur.

 

Voordelen van goed zicht.

De productiviteit stijgt aanzienlijk als gevolg van goed zicht. Werk je bijvoorbeeld op relatief hoge snelheid? Dan helpt een verstraler de werksnelheid hoog te houden. Of juist een WideFlood patroon voor voertuigen op lagere snelheid. Bijvoorbeeld voor een kraan of graafmachine.

Met dank aan de heldere kleurtemperatuur die onze verlichting biedt, heb je wit licht. Daarmee verminder je de kans op fouten, zorg je voor minder vermoeide ogen en word je minder afhankelijk. Je werkt net zo hard door in de regen of in het donker.

Er is veel keuze wat verlichting betreft. Hieronder kun je in drie stappen bekijken welke verlichting past bij jouw situatie. Liever direct advies? Neem dan contact met ons op.

 

Quickscan – In 3 stappen de optimale lichtoplossing voor jouw machine.

 

Liever advies op maat?

Op zoek naar een specifieke lichtoplossing voor je voertuig of situatie? Neem dan contact met ons op voor advies op maat. Dan bekijken we samen welke werklampen op welke plaats gepositioneerd en gemonteerd moeten worden voor het optimale resultaat. Daarbij besteden we ook aandacht aan het kiezen van het juiste lichtpatroon. Indien nodig doen we dit middels een uitgebreide lichttest bij jou op locatie.

Vraag informatie aan

 

Energiezuinige werkverlichting | lange levensduur | helder wit licht

De drie grote voordelen van LED verlichting op werklampen zijn energiebesparing, een lange levensduur en helder wit licht. Toch zijn deze werklampen niet standaard gemonteerd op voertuigen. De aanschafprijs is namelijk hoger dan van bijvoorbeeld een Halogeen variant. Daarom kiezen fabrikanten nog vaak voor Halogeen.

Maar een Halogeen lamp is uiteindelijk wél duurder. Dat leg ik graag even uit. Allereerst moet een Halogeen lamp vele malen vaker vervangen worden. Vanaf 10 tot wel 35 keer zo vaak. Een LED variant hoeft slechts eenmalig bevestigd worden.

Daarnaast kun je productiever werken. Onze werkverlichting heeft een kleurtemperatuur van ongeveer 5500 Kelvin. Helder en wit. En dat houdt je scherp in tegenstelling tot Halogeen varianten. Met een temperatuur van ongeveer 2500 Kelvin hebben deze lampen een gele uitstraling en dat is niet prettig. Zo zie je alles minder helder en daarbovenop associeert je brein geel licht met schemerig zonlicht. Er worden stoffen in je brein aangemaakt die aangeven dat de zon bijna onder gaat: tijd om te slapen.

 

HID werkverlichting

Onze werkverlichting verdient zichzelf terug en het houdt je scherp (in plaats van slaperig). Daarom adviseren wij dat de keuze in vergelijking met Halogeen snel is gemaakt. Maar er is nog een optie: HID. Beter bekend als Xenon. Verlichting als gevolg van een chemische reactie.

HID is dankzij een lager energieverbruik en een relatief hoge lichtopbrengst een prima alternatief.

Weet dat HID verlichting een aanzienlijk hogere aanschafprijs heeft in vergelijking met LED. Daarnaast is het minder sterk. Een werklamp komt vaak op voertuigen terecht en dan is die robuustheid van groot belang.

Goede verlichting is bestand tegen een stootje, kan tegen hoge temperaturen en is daarbovenop bestand tegen schokken. 

Lees meer over werklampen.

 

Een werklamp op een voertuig monteren.

Een kwalitatieve werklamp kan tegen een stootje. Prettig. Zeker als je de lamp op een voertuig monteert die heftige omstandigheden opereert. In veel sectoren is goede verlichting belangrijk en in die sectoren kan het er ruw aan toe gaan.

Neem bijvoorbeeld de landbouw. Lange avonden doorwerken om de oogst binnen te halen. Fijn dat er goede verlichting is maar ook dat de werklamp niet kapot gaat midden op het weiland.

Bij Nordic Lights worden alle werklampen uitvoerig getest en een lange levensduur is daarmee gegarandeerd. Ook als je in een ruwe omgeving, met hoge temperaturen of met veel vocht werkt.

Alle werklampen zijn uitgerust met een Deutsch Connector die voorkomt dat er zand en vocht de lamp binnenkomt. En met een aluminium behuizing die de lamp robuust maakt en koelt. Dankzij deze koeling wordt de levensduur aanzienlijk verbeterd.

 

 

Maak kennis met onze leverancier.

Wij zijn exclusieve dealer van Nordic Lights werklampen. Deze Finse fabrikant heeft een grote locatie in Jakobstad waar alle lampen gemaakt worden.

Kwaliteit staat centraal. Alle werklampen worden gemaakt van kwalitatieve materialen. Op Nordic Lights werkverlichting zit dan ook vijf jaar garantie. En verder storen ze niet.

Sommige verlichting stoort namelijk op de radio. Dankzij het EMC keurmerk ben je er zeker van dat dit bij ons assortiment niet het geval is. We zijn niet de enige die graag gebruik maken van Nordic Lights. Caterpillar, Volvo en Liebherr kiezen ook voor het Finse merk.

 

 

Goede werklampen = minder kosten.

Besparen met kwaliteitsverlichting. Dat kan. We rekenen het voor je uit. Stel je hebt een voertuig, bijvoorbeeld een trekker. Die gebruik je 250 dagen per jaar en het voertuig wordt gemiddeld 2 uur per dag gebruikt.

Standaard heb je Halogeen lampen en die gaan niet de levensduur mee van het voorbeeld. In het voorbeeld werk je namelijk acht jaar met de trekker voordat deze is afgeschreven. En als je geen standaard maar premium verlichting hebt?

Dan bespaar je al snel 500 euro. De werklamp van €335 (LED) wordt eenmalig gemonteerd en daarna heb je geen kosten meer. De Halogeen lamp kost €142  en de bulbs worden acht keer vervangen voor €15 per bulb.

Vervangen kost tijd en tijd is geld. We rekenen acht uur voor acht keer vervangen en €75 per uur. Dan zit je al op €600! Totale kosten voor Halogeen? €862 tegenover €335. Enkel met de directe kosten verdien je al ruim vijfhonderd euro in acht jaar…

 

Indirecte kosten van werkverlichting.

Die zijn in de praktijk namelijk vele malen hoger dan de directe kosten.

Controleer je elke keer of je verlichting het doet als je overdag werkt? Veel mensen doen dit niet. Als er dan een keer gewerkt moet worden in het donker om tijdig alle zaden te kunnen zaaien kom je erachter dat je Halogeen bulb aan vervanging toe is. Vervelend. Goede verlichting wordt vaak pas belangrijk als het direct nodig is en soms ben je dan helaas te laat.

En de indirecte kosten kunnen heel snel oplopen. Niet op tijd kunnen oogsten of zaaien, één werkdag wachten op de nieuwe Halogeen bulbs of loonwerkers weer naar huis sturen omdat het niet veilig is in het donker te werken zonder verlichting.

Zo maar een handjevol voorbeelden.


 

 

Ervaar het verschil van werkverlichting.

Daarbij komt kijken dat je meer fouten maakt met slechte verlichting. Vanwege de vermoeidheid als gevolg van geel licht, maar ook direct vanwege het mindere zicht.

De illustratie hier rechts toont goed aan hoe veel je mist als je geen premium verlichting op je voertuig hebt. Dit is onder andere de reden dat veel fabrikanten nog standaard Halogeen leveren. Pas als je het verschil ziet merk je wat je gemist hebt.

Om die reden werken wij veel met demonstraties. Dan komen we op locatie zien wat de voordelen zijn van goede werklampen.

 

Vraag vrijblijvend een demo aan.

 

De beste werklamp uitkiezen.

Een lamp. Het lijkt niet zo lastig en dat is het ook niet. Al komt er toch net iets meer bij kijken dan zo op het eerste gezicht lijkt. Om die reden zetten we graag een paar zaken op een rijtje zodat je weet dat je de juiste werklamp aanschaft.

Het lichtpatroon is, naast het type lamp, het belangrijkst. Werk je op een graafmachine? Dan heeft een lamp die zestig meter vooruit schijnt weinig zin. Je wilt dan eerder een WideFlood patroon; veel zicht rondom. Werk je op een shovel waarbij je veel moet verplaatsen op volle snelheid.

Dan is goed zicht naar voren juist wel van toepassing en dan zoek je een verstraler. Veel lampen zijn in meerdere varianten beschikbaar. Zo is de Scorpius Go 420 voor middelgrote voertuigen geschikt en in leverbaar in drie lichtpatronen.

Dichtbij en rondom als WideFlood variant, gemiddeld en naar voren gericht als Flood variant of veruit zicht. Met een High Beam lichtpatroon.

 

Het technische aspect van werkverlichting.

In het kort zijn er ook technische aspecten om naar te kijken:

  • Welke elektronica is er gebruikt?

Deze kan hoge en lage kwaliteit zijn en is van groot belang voor de levensduur.

  • Bescherming tegen oververhitting

Kijk of de behuizing over koelvinnen beschikt waarmee de lamp beschermd wordt tegen hoge temperaturen.

  • Stroomverbinding/aansluiting

Deze moet zowel water- als stofdicht zijn. Een IP69K certificering is geen overbodige luxe.

Met deze punten in combinatie met het juiste lichtpatroon weet je dat je over goed werklampen beschikt. 

 

Het belang van voertuigveiligheid.

Al ruim vijfentwintig jaar focussen wij ons op één thema: voertuigveiligheid. Met kwalitatieve werklampen maar ook met andere oplossingen.

Goed zicht en gezien worden

Met verlichting kun je goed zien. Maar wil je ook goed gezien worden? Dan is een flitslamp misschien wel wat voor jou. Of een detectiesysteem voor op de bouwplaats.

Met gebruik van tags die iedereen krijgt bij binnenkomst op de bouwplaats. De zelfde type tags zitten op alle voertuigen en die kunnen zo actief waarschuwen. Bijvoorbeeld als er een voetganger in je dodehoek loopt.

Of een systeem voor in de openbare ruimte. Detecteert het systeem een voertuig of voetganger? Dan krijg je een visuele en hoorbare waarschuwing.

 

 

Werklampen en camera’s.

Een set werklampen zorgt dat je goed zicht hebt rondom je voertuig. Alleen is er nog een gedeelte wat wel belicht wordt maar wat je niet ziet. Je dodehoek.

Altijd en overal zicht met camera’s

Met een goede camera heb je daar zicht waar je normaal niks ziet. En dat gaat verder dan alleen zicht. Zo zijn er systemen met een actieve waarschuwing.

De SmartVue Doblicam die voldoet aan de DVS London eisen bijvoorbeeld. Een systeem wat een actieve waarschuwing geeft (audio & visueel) als er een gevaarlijke situatie is. Bijvoorbeeld als je knipperlicht naar rechts aanstaat en er een fietser in je dodehoek fietst.

Rondom zicht, om je heftruck of vrachtwagen heen, behoort ook tot de opties. Maak kennis met de OmniVue 360 waar je met acht camera’s overal zicht hebt.

 

 

Voor elke situatie een veiligheidsoplossing.

Voldoe aan de eisen van ECE R65 en wees goed zichtbaar met flitsverlichting. Of zorg ervoor dat je hoorbaar bent met een achteruitrijalarm.

Wist je dat een achteruitrijalarm niet altijd vervelend hoeft te zijn? Die vervelende piep kan voor overlast zorgen. Met name als je bijvoorbeeld in de wegenbouw werkt en daarom altijd in de nacht op pad bent.

Met een SMART achteruitrijalarm ben je altijd hoorbaar maar veroorzaak je geen overlast. Dit systeem past zich namelijk aan de omgeving aan. Het meet het aantal decibellen rondom het voertuig en de het achteruitrijsignaal is automatisch vijf decibel hoger. Zo ben je duidelijk hoorbaar maar heeft niemand last van je. Wel zo prettig.

 

Veilig werken met een blue spot werklamp.

Dat kan bijvoorbeeld met een blue spot light. Die schijnt voor het voertuig , bijvoorbeeld een heftruck, uit en zorgt ervoor dat mensen weten dat je eraan komt. Soms werk je in een magazijn met volle stellingen. Dan zie je niet of er een voetganger om de hoek komt. Met een blue spot light ziet de voetganger jou wel. 

 

Werklampen op je voertuig?

De ene werklamp is beter geschikt voor een voertuig dan een andere lamp. Zo hebben we een verlichtingspakket specifiek voor tractoren. Deze set bevat lampen die je één op één met je huidige Halogeen lampen kan vervangen.

Wat maakt dat een lamp beter bij het ene voertuig past dan bij een andere?

Zoals we eerder benoemde is het lichtpatroon belangrijk. De schokbestendigheid of het formaat maken ook dat de ene lamp beter geschikt is dan de andere. Een voertuig wat vrijwel altijd in het donker opereert heeft behoefte aan een hoger aantal lumen dan een voertuig die zo nu en dan in het donker rijdt.

 

Wat zijn lumen?

Behoefte aan veel licht? Dan wil je veel lumen. Dat is de eenheid waarin lichtsterkte gemeten wordt en hierin is een belangrijk onderscheid te maken.

Operationele en theoretische lichtopbrengst

Vier LED lampjes hebben ieder een sterkte van 1500 lumen. De theoretische lichtopbrengst is dan 4 keer 1500 lumen. De operationele lichtopbrengst kan lager uitvallen dan de 6000 lumen uit het voorbeeld. Factoren zoals de temperatuur of de lens worden niet meegenomen. Let op, we hebben het hier over de temperatuur in graden Celsius, niet in Kelvin.

Rekening houdend met de overige factoren kun je op een andere lichtopbrengst komen.

 

Lichtopbrengst van werklampen in de praktijk.

De lichtopbrengst is dan geen 6000 lumen maar 4600. En het meten hiervan moet nauwkeurig gedaan worden. Direct na het aanzetten van de lamp is het aantal lumen namelijk hoger dan na verloop van tijd.

De operationele opbrengst meten we twee uur nadat de lamp is ingeschakeld. Onze lampen hebben een opbrengst die gemiddeld 35 procent lager ligt dan de theoretische opbrengst. Dat lijkt misschien veel maar het is goed om te weten dat het verlies over het algemeen wel 50 procent is.

 

Voertuigveiligheid met werklampen.

Hopelijk is duidelijk wat het nut is van kwaliteitsverlichting, waarom wij in voertuigveiligheid geloven en waar je op moet letten bij aanschaf van een werklamp.

We hebben voor elk type voertuig verlichting in ons assortiment. Wist je dat je ook kunt filteren op voertuig? Zo weet je zeker dat de lamp past bij jouw situatie.

Mochten er toch nog vragen zijn, dan beantwoorden we die heel graag. Klik rechts op onderstaande balk en kom met ons in contact.


Meer informatie.

Ik heb interesse in een werklampensysteem voor mijn voertuigen en/of machines en wil graag in contact komen met de productspecialiste van Rietveld.

Contact