Sinds 1992 ontwerpt en produceert het Finse Nordic Lights werklampen. De lampen worden alom geprezen om hun topkwaliteit en lange levensduur.

Niet voor niets is Nordic Lights de nummer één keuze voor producenten als Caterpillar, Volvo, John Deere, Konecranes en Jungheinrich. Maar wat maakt die werklampen nou zo goed?

Bekijk in onderstaande video's alvast wat je kunt verwachten als we het over 'Heavy Duty' werklampen hebben.

Lights for Heavy Duty

Het zijn niet zomaar de eerste de beste lampen die Nordic Lights maakt. Iedere werklamp wordt namelijk in de eigen fabriek in Finland geproduceerd en alleen de beste onderdelen worden gebruikt tijdens de assemblage. Hierdoor zijn de lampen bestand tegen de zwaarste omstandigheden. Het zijn dan ook niet voor niets ‘Lights for Heavy Duty’!

Benieuwd naar de werklampen van Nordic Lights?

BEKIJK ASSORTIMENT

Testen, testen en nog eens testen

Voordat een nieuw type werklamp aan het productassortiment van Nordic Lights wordt toegevoegd, moet deze een groot aantal intensieve tests doorstaan:

Schok- en trilbestendigheid

Gedurende 9 uur wordt de lamp blootgesteld aan schokken en trillingen tot een kracht van 60G.

Stofbestendigheid

Om er zeker van te zijn dat er geen stofdeeltjes bij de lamp naar binnen vliegen, wordt de lamp 3 uur in een kamer met rondvliegend stof geplaatst.

Waterdichtheid

Om te testen of de werklamp volledig waterdicht is, wordt de lamp twee uur ondergedompeld in een bad terwijl deze brandt. Vervolgens laat men de lamp ronddraaien terwijl er met een hogedrukspuit water op gespoten wordt.

Zoutbestendigheid

De werklamp wordt gedurende maar liefst 240 uur besproeid met pekel.

Temperatuurwisselingen

In een speciale kamer wordt de lamp blootgesteld aan snelle temperatuurwisselingen van -40°C tot +85°C. Deze cyclus wordt 20 keer herhaald.

Elektromagnetische compatibiliteit

De lamp wordt blootgesteld aan hevige spanningspieken en –dalen en aan statische lading.

Scorpius PRO 445

Oerdegelijke LED werklamp voor gebruik op (land)bouwmachines.

LEES MEER

12 uur test voor iedere werklamp

Naast deze tests voor nieuwe lampen, wordt iedere gefabriceerde lamp op productiefouten gecontroleerd voordat deze de fabriek verlaat. Dit gebeurt door de werklamp 12 uur aaneen te laten branden en te controleren of de lamp het juiste energieverbruik heeft.

Van een werklamp die alle tests heeft doorstaan, kun je gerust zeggen dat het een ‘Light for Heavy Duty’ is!

Levensduur lamp gelijk aan voertuig

Een werklamp van Nordic Lights gaat net zo lang mee als het voertuig waar het op gemonteerd wordt. Dit betekent dus dat je nooit meer lampen hoeft te vervangen en hier dus ook geen kosten meer voor hebt.

Op de lange termijn zijn Nordic Lights dus niet alleen de beste, maar ook nog eens de voordeligste lampen.