Vrachtwagen - Vrachtauto

Veilig, efficiënt, comfortabel én duurzaam rijden met de vrachtwagen

Een vrachtwagen is een onmisbaar voertuig in de transportindustrie. Het wordt gebruikt voor het vervoeren van grote hoeveelheden goederen over lange afstanden. Maar wat maakt een vrachtwagen zo speciaal en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze efficiënt, veilig, comfortabel en duurzaam op de weg rijden?

 

 

Optimaliseren van de route en meten van het brandstofverbruik van vrachtauto

Het plannen van het gebruik van een vrachtwagen is essentieel om tijd en middelen te optimaliseren. Door nauwkeurige planning kan je ervoor zorgen dat de vrachtwagen zo min mogelijk leeg rondrijdt en alle ritten optimaal benut worden. Om het brandstofverbruik te meten, kan je gebruikmaken van moderne technologieën zoals Telematica, GPS-systemen en boordcomputers. Deze geven inzicht in het rijgedrag van de chauffeur, snelheid, acceleratie en remgedrag. Met deze informatie kan je vervolgens aanpassingen doen om het brandstofverbruik te verminderen.

 

Tracking en navigatie

Een belangrijk aspect bij het werken met vrachtwagens is het kunnen bepalen waar de vrachtwagen zich bevindt. Dit kan gedaan worden door middel van GPS-tracking. Hierdoor kan je real-time zien waar de vrachtwagen zich bevindt, wat handig is voor planning, klantinformatie en het monitoren van de voortgang van een rit. Voor het bepalen van de snelste route naar de bestemming zijn er verschillende navigatiesystemen beschikbaar die specifiek zijn afgestemd op vrachtwagens. Deze systemen houden rekening met zaken zoals maximale hoogte, gewichtsbeperkingen en verkeersomstandigheden, zodat je altijd de meest efficiënte en veilige route neemt.

Om de veiligheid tijdens het rijden met vrachtwagens te verbeteren, zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Videotelematica oplossingen met Dashcams en 3D camera's, achteruitrijcamera's en dodehoekassistentie. Deze hulpmiddelen vergroten het zicht rondom de vrachtwagen, waardoor ongelukken kunnen worden voorkomen.

Duurzaamheid en CO2-uitstoot Met het oog op duurzaamheid is het belangrijk om maatregelen te nemen om de CO2-uitstoot van vrachtwagens te verminderen. Dit kan onder andere door gebruik te maken van software voor rijstijlanalyses. Te hard remmen en optrekken, stationair draaien van de motor kost extra brandstof en geeft meer onnodig extra uitstoot. Daarnaast kan je ook kijken naar optimalisatie van routes, zodat er minder kilometers gereden hoeven te worden.

Comfort voor de vrachtwagenchauffeur

Het bieden van comfort aan vrachtwagenchauffeurs is belangrijk omdat zij lange uren op de weg doorbrengen. Verbeterd zicht door middel van camera's draagt bij aan hun veiligheid. Daarnaast kan een goed klimaat in de cabine, inclusief tijdens het slapen, bijdragen aan het welzijn van de chauffeur. Dit kan worden bereikt door middel van geavanceerde standkachels en standairconditioningsystemen.

Conclusie

Vrachtwagens zijn niet alleen onmisbaar in de transportindustrie, maar ook steeds geavanceerder en efficiënter. Door gebruik te maken van slimme (video)telematica technologieën en veiligheidshulpmiddelen kunnen we ervoor zorgen dat vrachtwagens op een duurzame manier worden gebruikt, met oog voor zowel efficiëntie als comfort voor de vrachtwagenchauffeur.

Rietveld helpt jou met EasyManagement en EasySafety producten voor vrachtwagens:

Efficio boordcomputer
EasyTrack - rittenmanagement
EasyTacho - tachograafmanagement
EasyDrive - rijsstijlanalyse
EasyView - videotelematica en camera's 
EasyAlarm- alarmeringsapparatuur
EasyDetect - detectieapparatuur
EasyClimat - standkachel-standairco

Interesse of meer informatie nodig?

Koop artikelen direct in onze webshop of laat je uitgebreider informeren door één van onze productspecialisten. 

 

Ja, ik wil graag meer informatie over de oplossingen van Rietveld voor de vrachtwagen 

 

 

Rietveld | Start with Easy!