Voorkom aanrijdingen met personen en obstakels met Seen Safety IRIS 860. Dit detectiesysteem herkent reflecterend tape op een veiligheidsvest of op vaste objecten. Zodra de sensor achterop een voertuig iets detecteert, wordt de chauffeur gewaarschuwd. Ook de persoon die door het systeem gedetecteerd wordt hoort een waarschuwingssignaal.

Seen Safety IRIS 860 is met name geschikt voor gebruik op heftrucks en bouwmachines als wielladers en verreikers. Afhankelijk van de grootte van het voertuig en de dode hoek worden één of meerdere sensoren gemonteerd, voor een volledig detectiebereik.

 
     
Toepassingen:
  • Wiellader.
  • Schranklader.
  • Verreiker.
  • Heftruck.

 

Eigenschappen:
  • Personendetectie voor iedere omgeving, zowel binnen als buiten.

  • Herkent reflecterend tape op veiligheidsvest of vaste objecten.

  • Werkt zowel overdag als in het donker, bij ieder weertype

  • Verlaagt het risico op aanrijdingen bij achteruitrijden.
     

Aanrijdingen voorkomen.
Bekijk de video en ontdek hoe het werkt.

Seen Safety IRIS 860 detecteert reflecterend tape op een afstand van 1,20 m tot 8 m achter een voertuig. Zodra er een persoon of object gedetecteerd wordt, klinkt het waarschuwingssignaal. Naast de bestuurder, hoort ook de persoon die achter het voertuig loopt dit signaal. Het werkt zowel binnen als buiten, onder alle omstandigheden.

 

 

Personendetectie bij achteruitrijden.

Focus op het werk en voorkom ongevallen.

Achteruitrijdende voertuigen vormen altijd een gevaar voor hun omgeving. Vanwege de omvang en vorm hebben chauffeurs en machinisten vaak onvoldoende of geen zicht achter het voertuig. Daarnaast moeten ze zich focussen op hun werk, wat al voldoende aandacht vraagt. Met Seen Safety IRIS 860 kunnen bestuurders zich ook echt op hun werk blijven focussen en zien ze nooit meer een persoon of obstakel over het hoofd zien. Dé manier om ongevallen met achteruitrijdende voertuigen te voorkomen.

 

 

Meerdere sensoren.

Het detectiebereik achter een voertuig is te vergroten door met meerdere sensoren te monteren. Eén sensor ‘overziet’ een gebied van 60º, twee sensoren 120º enz. Afhankelijk van de grootte van het voertuig of de omgeving waarin het opereert, kan het benodigde aantal sensoren worden aangepast.

 

Meer informatie.

Wil je meer weten over personendetectie?

Heel begrijpelijk! We staan klaar om je te helpen met jouw persoonlijke wensen. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Dat is de kracht van Rietveld. Maatwerk, persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen met altijd de Easy Mindset. 

Contact met productspecialist