Rondom zicht voor ieder voertuig.
OmniVue 360 is een camerasysteem voor o.a. vrachtwagens, reinigingsvoertuigen en bouwmachines.

Het camerasysteem geeft de omgeving rondom het voertuig van bovenaf weer op de monitor in de cabine. Door dit complete overzicht zijn er geen dode hoeken meer rondom het voertuig.

Hierdoor neemt de kans op schades bij parkeren en manoeuvreren flink af. Tegelijkertijd verhoogt OmniVue 360 de verkeersveiligheid. De kans op een aanrijding met een fietser of voetganger in de dode hoek is met het camerasysteem namelijk ook een stuk kleiner.
 

 

Toepassingen:
 • Bestelauto.
 • Graafmachine.
 • Vuilniswagen.
 • Veegwagen.
 • Vrachtwagen.
 • Brandweerauto.
 • Wiellader.

 

Bekijk video van een vuilniswagen die o.a. met OmniVue 360 camerasysteem is uitgerust

 

Eigenschappen:
 •     Bovenaanzicht van omgeving voertuig in HD-kwaliteit.
 •     Minder risico op schade en ongevallen.
 •     Geen dode hoeken meer rond het voertuig.
 •     Ideaal bij parkeren en manoeuvreren.

 

Zo werkt OmniVue 360

Bekijk de video

In de linkerkant van de monitor wordt een bovenaanzicht weergegeven van de volledige omgeving rondom het voertuig. Rechts in de monitor wordt het beeld van één van de vier camera’s op het voertuig getoond. Deze weergave wordt aangestuurd d.m.v. ‘triggers’. Het beeld veranderd daardoor automatisch wanneer de richtingaanwijzer of de achteruitrijversnelling is ingeschakeld. Op deze manier heeft de chauffeur in iedere situatie het zicht dat hij of zij nodig heeft om veilig te rijden en manoeuvreren.

   

 

OmniVue 360 bestaat uit de volgende onderdelen:

Monitor:

Op de monitor is links het bovenaanzicht van het voertuig en de omgeving te zien en aan de rechterkant het beeld van één van de camera`s. Dit beeld veranderd automatisch als een richtingaanwijzer wordt ingeschakeld of als het voertuig achteruit rijdt.

 

 

Camera:

Op de monitor is links het bovenaanzicht van het voertuig en de omgeving te zien en aan de rechterkant het beeld van één van de camera`s. Dit beeld veranderd automatisch als een richtingaanwijzer wordt ingeschakeld of als het voertuig achteruit rijdt.

 

 

ECU-box:

De ECU-box is de centrale controle-unit. De vier beelden van de afzonderlijke camera’s worden hier samengevoegd tot één bovenaanzicht waarbij de camerabeelden vloeiend in elkaar overlopen. Dit is het beeld dat aan de linkerkant van de monitor te zien is.

 

 

Voor iedereen de beste weergave-optie.

 

Landscape modus

Weergave waarbij in één deel van de monitor het bovenaanzicht op de omgeving te zien is, en in een ander deel het beeld van één van de camera’s. De camerabeelden die in de landscape weergave worden weergegeven, zijn trigggergestuurd. Hierdoor wordt er automatisch een ander beeld geselecteerd bij links en rechts afslaan en achteruit rijden.

 

 

Portrait modus.

In deze weergave is de hele monitor gevuld met het bovenaanzicht op de omgeving rond het voertuig. In de portrait weergave wordt de monitor een kwartslag gedraaid. De positie van het voertuig in de monitor wijzigt bij links of rechts afslaan, zodat er meer zicht is op het gebied waar de chauffeur naartoe rijdt.

 

 

Breidt OmniVue 360 uit met een recorder.

Beelden bekijken om incidenten en claims te beoordelen.

Door OmniVue 360 uit te breiden met een digitale recorder, zijn de beelden die de vier camera’s registreren, later of live te bekijken. De overdracht van de beelden gebeurt via 3G, 4G of Wifi Hiermee is bijvoorbeeld de toedracht van een ongeluk te achterhalen of kan een (valse) schadeclaim onderzocht worden.


Meer informatie

Ik heb interesse in een Omivue 360 systeem voor mijn voertuigen en wil graag in contact komen met de productspecialiste van Rietveld.

Contact