Nieuwe machine aanschaffen? Gun jezelf premium werkverlichting


Het aanschaffen van een nieuwe machine doe je niet zomaar. Tijdens het aankoopproces is het dan ook belangrijk om goed na te denken over de werkzaamheden die je met de machine wilt gaan uitvoeren.

Daar hangen namelijk veel keuzes van af. Bijvoorbeeld het vermogen van de machine, de juiste aanbouwdelen of uitrustingsstukken en eventuele overige accessoires. Logisch dat je hier goed over nadenkt: je moet immers jarenlang op je nieuwe machine kunnen vertrouwen.

Goed zicht wanneer je de machine gebruikt

Maar hoe zit het eigenlijk met het tijdstip waarop je de machine gebruikt? Want het maakt nogal een verschil of je de machine vooral overdag of juist ’s avonds of ’s nachts gebruikt. Overdag heb je goed zicht door het aanwezige daglicht, maar als het donker is ben je aangewezen op de verlichting op je machine.

Toch is er in de praktijk nauwelijks aandacht voor verlichting bij de aanschaf van een machine. Er zitten natuurlijk al lampen op het voertuig, dus ‘het zal wel goed zijn’, wordt vaak gedacht. Maar de ene lamp is de andere niet.

Groot verschil standaard of premium verlichting

De keuze voor premium verlichting in plaats van standaardverlichting kan namelijk een groot verschil maken. Niet alleen doordat je beter zicht hebt in het donker, maar ook als het gaat om productiviteit, vermoeidheid en het verminderen van het risico op schade of ongevallen.

Met de juiste verlichting raken de ogen van de machinist of chauffeur minder snel vermoeid. Dat zorgt er weer voor dat de bestuurder alert blijft waardoor het risico op een ongeval of schade tijdens het werk beperkt blijft.

Ook voor mensen die rondom het voertuig aan het werk zijn biedt premium werkverlichting voordelen. Vaak zorgen werklampen op een voertuig namelijk voor verblinding bij mensen die in het licht moeten kijken. Echt goede werkverlichting beschikt over een lens die ervoor zorgt dat iedereen die zich rond het voertuig bevind niet verblind wordt.


Nordic Lights: premium verlichting met lange levensduur

De LED werklampen van Nordic Lights staan bekend als premium werkverlichting met een lange levensduur. Bovendien beschikken de lampen over lenzen die verblinding van personen rondom de machine tegengaan.

In de afgelopen jaren hebben Nordic Lights LED werklampen zich dan ook bewezen als uitermate betrouwbaar in iedere werkomgeving. Chauffeurs en machinisten die eenmaal met Nordic Lights gewerkt hebben in het donker, willen dan ook niets anders meer.

Duidelijk (licht)beeld met onze Quickscan

Alleen, welke LED werklampen heb je dan nodig op jouw machine? Van een afbeelding van alleen de lamp zelf krijg je nog geen beeld van hoeveel licht die geeft. Laat staan dat je in kunt schatten welk verschil de lampen in de praktijk maken.

Onze Quickscan geeft je een goed beeld van wat je kunt verwachten van een upgrade naar Nordic Lights Premium LED werklampen. Kies eerst een voertuig en geef vervolgens aan wanneer je de machine meestal gebruikt. Je krijgt dan een advies voor een lichtpakket dat op jouw situatie is afgestemd.

Behalve een advies krijg je ook een realistische lichtsimulatie. Dit geeft je direct een beeld van hoe het lichtbeeld rondom de machine er in de praktijk uitziet. Dus wacht niet langer en doe de Quickscan hieronder voor jouw lichtadvies op maat!

Ook voor persoonlijk advies kun je natuurlijk bij ons terecht. Maak een kennismakingsafspraak en krijg antwoord op al je vragen rondom werkverlichting.

Afspraak maken