Mammoet kiest voor maatwerk veiligheid oplossing

 

Wat was de wens / het probleem waar Mammoet een oplossing voor zocht?

Mammoet heeft veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom willen ze hogere veiligheidseisen aan hun kranen stellen. De wens van Mammoet is dan ook een totaaloplossing die de kraanmachinist in staat stelt om bewust te zijn van wat er rond zijn kraan gebeurt. Daarnaast was het ook een wens om omstanders preventief te waarschuwen zodat er maximale veiligheid gerealiseerd kan worden.

Waarom is Mammoet bij Rietveld B.V. terecht gekomen?

Rietveld B.V. specialiseert zich onder andere in veiligheidsoplossingen voor voertuigen en machines. De ruime ervaring die wij met maatwerk hebben, gecombineerd met een groot assortiment aan veiligheidsoplossing, was doorslaggevend voor Mammoet om met ons om de tafel te gaan zitten.

Hoe is de oplossing tot stand gekomen?

Mammoet heeft deze wens met onze specialisten besproken. Deze specifieke wens was niet met een enkele standaard oplossing te realiseren. Om deze wens te realiteit te maken, moesten onze specialisten onderzoeken welke bestaande producten gecombineerd konden worden. Uiteindelijk is er een selectie gemaakt die een totale maatoplossing voor dit probleem zou moeten zijn.

Voor welke oplossingen is er gekozen?

Er is gekozen voor een EasyView 360 camera systeem met "bird view", een EasyDetect detectiesensoren systeem en Red lines oplossing.

360 graden camera:

De 360 graden camera met "bird view" geeft de machinist rondom zicht waardoor hij/zij direct kan zien wat er rond de kraan gebeurt.

Detectiesensoren:

Omdat de machinist niet continu op een scherm kan kijken, is de kraan ook uitgerust met detectiesensoren. Deze sensoren neemt objecten en personen tot 3 meter van de kraan waar. Wanneer er iets binnen die 3 meter bevindt, gaat er in de omgevingshoek een ledje branden die de machinist waarschuwt. Ook wordt er een audio waarschuwing aan de machinist gegeven voor extra bewustwording.

Redlines:

Om het compleet te maken, is er een Redlines systeem geïnstalleerd. Dit systeem is speciaal voor gebruik buiten en markeert met rode lijnen een gebied rond de kraan waar personen buiten dienen te blijven. Dit is vooral een preventieve maatregel. 

Deze combinatie van producten hebben we nog niet eerder toegepast. Daarnaast is een kraan ook een bijzonder voertuig die wij normaal niet binnen hebben staan. Maar met onze "Alles kan tot het tegendeel is bewezen" mentaliteit en de kundigheid van onze technische mensen hebben we deze uitdaging weer tot een succes gemaakt!

 

Onze wensen zijn met de juiste expertise van Rietveld en samenwerking gerealiseerd. Door diverse systemen te combineren tot een eindproduct hebben wij de veiligheid op onze vloot aanzienlijk weten te verbeteren.

Met een combinatie van 360° ‘’Bird view’’ camera’s, detectiesensoren en zone-markeringsverlichting hebben wij het gewenste resultaat bereikt en zijn dan ook erg trots op het eindresultaat!

Ferdi Kivanc

Project Coördinator Mammoet

 

 

Benieuwd wat onze producten voor jou kunnen doen? Neem een kijkje op onze website en neem contact met ons op via de chat of via het contactformulier!

Contact