Innovatieve oplossing: Draadloos camerasysteem voor exceptioneel transport 


Prettige co-creatie tussen Jan Kees Boer transport en Rietveld.

Jan Kees Boer transport is gespecialiseerd in o.a. speciaal, exceptioneel, open en breedte transport. Hiervoor is goed zicht voor chauffeurs enorm belangrijk. Zonder goed zicht is de kans groter dat er schades gereden worden. Schades aan het transportmiddel zijn al vervelend genoeg, maar schades aan de vracht van de klant nog veel erger. Het kan voorkomen dat de chauffeur met de vracht weer terug moet en het transport voor niets is geweest. Lange schadeprocedures, herstel van de schades en afhandeling van de claims volgen daarna, wat veel tijd en geld kost. Als er aan de ladingen ook nog allerlei vergunningen hangen, kunnen claims snel in de duizenden euro’s oplopen. Dat wil graag voorkomen.

Wens chauffeurs: Flexibele toepassing voor extra zicht middels draadloze camera’s

Jan Kees Boer, directeur: “De vraag voor extra zicht kwam met name van onze chauffeurs. Bij ons werken echt vakmensen met een passie. Omdat wij met trailers en regelmatig met oversized ladingen werken, is een draadloze oplossing de enige mogelijkheid. Per type vracht is namelijk een andere camerahoek wenselijk. Daardoor zijn we op zoek gegaan naar een leverancier die draadloze camera’s op vrachtwagens aanbiedt die op verschillende manieren getoond kunnen worden. Zo kwamen we bij Rietveld uit.”

 

 

Frank Kanters, productspecialist bij Rietveld: “We houden van maatwerk om wensen in vervulling te laten en houden van uitdagingen. Samen met Jan Kees Boer transport zijn we op zoek gegaan naar camera’s, gekoppeld aan een zender die een draadloos signaal doorgeeft aan de ontvanger. De ontvanger geeft de beelden weer van de camera’s op de monitor in de cabine. Eén ontvanger kan zelfs beelden van 4 camera’s met zender ontvangen.”

Flexibele montage en robuuste behuizing

Paul Verboom, Manager Werkplaats van Jan Kees Boer Transport: “Nu we via Rietveld deze oplossing gevonden hadden, was het voor ons nog een uitdaging om te zorgen dat de camera’s met zenders door onze chauffeurs heel eenvoudig op iedere trailer bevestigd kunnen worden. Daarvoor hebben we een robuuste behuizing ontwikkeld met magneten. In de behuizing kunnen we de zender en de kabels wegwerken. We halen de stroom van de stekker voor de verlichting van de breedteborden en de camera’s zelf bevestigen we met sterke magneten op de trailer. Een ideale oplossing, al zeggen we het zelf.

 

 

Uitstekend uit de testfase

Jan Kees Boer: We hebben onze meest kritische chauffeur dit systeem laten testen tijdens een rit naar Italië. Hij kwam heel erg enthousiast terug. Het camerasysteem is van Camos. We zijn heel erg tevreden over het beeldkwaliteit en de sterkte van de ontvangst van de zenders. Het grote voordeel is dat er meerdere zenders op 1 ontvanger aangesloten kunnen worden. De schermen zijn heel goed weg te werken in de din vakken. Het design is goed en het formaat past perfect in onze Scania wagens. En wanneer we zonder landing rijden, gebruiken sommige chauffeurs de camera zelfs als extra frontcamera. Een bijkomstigheid die geboden wordt door de flexibiliteit van het systeem.” 

 

Samenwerking met Rietveld

Jan Kees Boer: De samenwerking met Rietveld verliep vanaf het begin heel goed. Ze dachten direct met ons mee en vonden het een uitdaging om samen met ons naar een oplossing te zoeken. Ieder ander systeem wat we daarvoor hadden geprobeerd werkte niet goed. Ook al zijn de prijzen niet helemaal goedkoop, schaffen we liever iets aan wat goed werkt. Wij staan als bedrijf voor kwaliteit, niet alleen voor onze klanten maar ook voor onze chauffeurs. Bij ons zijn dat echte vakmensen en ze zijn ook goed getraind op technische zaken zodat ze onderweg bij problemen het meeste direct zelf kunnen oplossen. Daarom sturen we ze graag met materieel van uitstekende kwaliteit de weg op.

Conclusie

De samenwerking met Jan Kees Boer Transport heeft geleid tot een ideale oplossing voor transportbedrijven die werken met speciaal transport.

Dit draadloze camerapakket is snel terugverdiend met o.a. deze voordelen:
1.    Veiliger rijden door goed zicht voor de chauffeurs
2.    Behoud van chauffeurs door aanbod van kwalitatief materieel
3.    Minder schades en schadeclaims
4.    Efficiënter werken en minder administratieve werkzaamheden rondom schades
5.    Tevreden klanten en chauffeurs

 

Interesse?

Neem vandaag nog contact op met Frank Kanters voor een vrijblijvend adviesgesprek

Contact