Hurkmans transport breidt Rietveld's Efficio boordcomputer uit met eCMR van Transfollow, in samenwerking met Beurtvaartadres

Hurkmans Transport, gespecialiseerd in het vervoer van droge bulkgoederen en aanverwante logistieke diensten, heeft onlangs de functionaliteit van hun Efficio boordcomputers van Rietveld verder uitgebreid met de eCMR Transfollow, de digitale vrachtbrief. Hiermee zet het bedrijf een belangrijke stap in het volledig digitaliseren en stroomlijnen van hun administratieve processen.

Jarenlange samenwerking met Rietveld

De samenwerking tussen Hurkmans Transport en Rietveld gaat terug tot 2008. In de loop der jaren is het wagenpark van Hurkmans gegroeid van 12 naar 30 vrachtauto's. Het bedrijf biedt een breed scala aan diensten, waaronder:

  • Hurkmans Transport: bulktransport van droge poedervormige bouwgrondstoffen zoals cement, vulstoffen en bindmiddelen.
  • Silomix BV: Logistieke services zoals mengen, opslag en overslag van bulkproducten, big bags en pallets.
  • Betonal: (verkoop van cement, cementsilo’s en overige bouwgrondstoffen) en
  • Conovation (levering van (attest)vulstoffen en advies in cementreductie).

Introductie eCMR in 2024

Vanaf 2024 heeft Hurkmans de eCMR Transfollow in hun bedrijfsprocessen geïmplementeerd, waardoor ze vrijwel volledig papierloos werken. De Transfollow oplossing is volledig geïntegreerd met de Efficio boordcomputers van Rietveld en het TMS-systeem van Hurkmans. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Het proces verloopt nu als volgt: orders worden aangemaakt in het TMS en automatisch verstuurd naar de boordcomputer van de betreffende chauffeur, inclusief exacte laad- en loslocaties en referenties. De chauffeur hoeft alleen nog het laadgewicht en een foto van de weegbon (gemaakt met de boordcomputer) toe te voegen en de vrachtbrief digitaal af te tekenen. Klanten ontvangen direct daarna automatisch een e-mail met een kopie van de digitale vrachtbrief en de foto van de weegbon.

Voordelen van eCMR

Het geïntegreerde eCMR-systeem levert aanzienlijke voordelen op voor Hurkmans Transport:
•    Tijdwinst voor de administratie op kantoor.
•    Geen misverstanden meer door onleesbare handschriften of zoekgeraakte bonnen.
•    Alle informatie staat direct in het TMS, waardoor facturen direct na levering verzonden kunnen worden.
•    Juridische zekerheid: voldoet aan de wet- en regelgeving / (eCMR-protocol en AVC-proof)
•    Verhoging van de duurzaamheid door niet meer af te drukken op papier
•    Realtime op de hoogte zijn met up-to-date data

Maarten van Oosterhout benadrukt de efficiëntie: "Als de chauffeur vertrekt na de levering, is het administratieve proces al afgerond."
 

Implementatie en training

Om de implementatie van eCMR mogelijk te maken, hebben Rietveld en Beurtvaartadres nauw samengewerkt om de benodigde datasynchronisatie tussen de applicaties te realiseren. Het systeem is volledig geïntegreerd met de boordcomputer en anno 2024 compleet rechtsgeldig.
Na een testfase met enkele kritische chauffeurs is een handleiding opgesteld om chauffeurs stap voor stap te begeleiden. Maarten: "Extra relevante input vanuit chauffeurs hebben we nog verwerkt. Slechts een enkele chauffeur moest even wennen aan het nieuwe systeem."

Digitalisering als speerpunt

Hurkmans Transport maakt gebruik van alle modules van Rietveld.  Maarten van Oosterhout benadrukt het belang van digitalisering: "Digitalisering is de toekomst. We zijn een vooruitstrevend bedrijf en willen daarin tijd investeren."

Het bedrijf maakt ook gebruik van Rietveld’s EasyDrive om een duurzame rijstijl van hun chauffeurs te stimuleren. Dit levert diverse voordelen op, zoals minder CO2-uitstoot, lager brandstofverbruik, minder schades, minder slijtage aan banden en minder boetes. Op basis van de data uit EasyDrive worden chauffeurs gecoacht door Harrewijn Coaching, wat ook bijdraagt aan meer rust voor de chauffeurs.

Daarnaast werken ze met EasyTacho, Rietvelds tachograafmanagement en achteruitrijcamera’s voor goed zicht. Enkele wagens die nog niet standaard voorzien waren van een standairco zijn door de Daf-dealer voorzien van een standairco van Rietveld. Met al deze extra’s investeert Hurkmans in efficiënte, veilige en comfortabele arbeidsomstandigheden voor hun medewerkers.

Meer informatie / contact Efficio productspecialist

Heb je extra advies nodig over eCMR of onze boordcomputer oplossingen?
Heel begrijpelijk! We staan klaar om je te helpen met jouw persoonlijke wensen. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Dat is de kracht van Rietveld. Maatwerk, persoonlijke aandacht, korte communicatielijnen met altijd de Easy Mindset. 

Contact productspecialist Efficio boordcomputer over eCMR