Opvallen bij medeweggebruikers

Met een flitslamp of ander soort waarschuwingslamp vallen voertuigen extra goed op. Bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden, bermonderhoud of het assisteren bij een ongeval. Maar ook op de bouwplaats of in het magazijn dragen flitslampen bij aan meer veiligheid.

Ons assortiment van het merk ECCO, bestaat uit flitslampen (beacons), grillflitsers en flitsbalken voor montage op het dak van een voertuig. Deze zijn geheel naar klantwens samen te stellen. Daarnaast leveren wij een aantal waarschuwingslampen speciaal voor heftrucks en andere magazijnvoertuigen.

Bekijk assortiment

 

ECE R65 richtlijn.

Opvallen voor medeweggebruikers

Het Europese ECE R65 reglement stelt eisen aan de zichtbaarheid van voertuigen. Het gaat dan om voertuigen die stilstaan langs of op de openbare weg of zich langzaam voortbewegen. Dit geldt o.a. voor voertuigen die werkzaamheden op of rondom wegen uitvoeren, hulp verlenen of transporten begeleiden. Deze voertuigen moeten voorzien zijn van flitslampen die ECE R65 gecertificeerd zijn. Ook moet het lichtsignaal op een afstand van 20 meter rondom het voertuig te zien zijn, op een hoogte van 1,50 m.

 

 

 

Waarom kiezen voor ECCO flitslampen?
  • Oplossingen voor ieder voertuig.

  • Gecertificeerde signalering.

  • Geen onderhoud vereist.

  • Eenvoudige montage.

 

Veilig werken met de heftruck.

Waarschuwingsverlichting in het magazijn.

In het magazijn vinden ieder jaar weer veel ongevallen plaats waarbij voertuigen personen aanrijden. Eén van de meest voorkomende oorzaken van een aanrijding in het magazijn is slechte zichtbaarheid. Het is daarom van groot belang dat voetgangers in een magazijn op tijd gewaarschuwd worden voor de aanwezigheid van een voertuig. Speciaal voor deze situaties heeft Rietveld enkele specifieke waarschuwingslampen zoals een Blue Spot en Red Line voor heftrucks in het assortiment.

 

 

De voordelen van flitslampen.

Door voertuigen uit te rusten met fitslampen zorg je voor goede zichtbaarheid. Er zijn verschillende type flitslampen. Denk aan beacons, grillflitsers en flitsbalken. Wist je dat goede zichtbaarheid wettelijk verplicht is? ECE r65 reglementen stellen eisen aan de zichtbaarheid van voertuigen.

Naast visueel zichtbaar zijn is kan goed hoorbaar zijn de situatie ook aanzienlijk veiliger maken. Een achteruitrijalarm biedt dan uitkomst. Werk je veel in de nacht? Zorg dan voor een systeem waarvan het geluid aangepast kan worden. Zo ben je goed hoorbaar maar maak je niet de hele buurt wakker.

Voertuigveiligheid maakt niet alleen het verkeer een veiligere plek. Het verhoogt ook de productiviteit. Door goed zicht te hebben of juist goed zichtbaar te zijn kun je sneller werken. Op een hoger tempo en meer zekerheid.

Overtuigd van de voordelen van voertuigveiligheid? Neem gerust contact op met een van onze adviseurs. We denken graag mee en kijken welke oplossing bij jouw situatie past.

 

Niet gevonden wat je zoekt?

Nog niet de flitslamp gevonden die je zoekt? Neem dan contact met ons op voor een maatoplossing die bij jouw situatie past.  Wij staan in contact met verschillende producenten van signalering en kunnen daardoor voor iedere vraag de juiste oplossing bieden.

Contact